Виолончелисткиња Атинa Дендa представила се новској публици

Синоћ је у сали Музичке школе, која је била испуњена скоро до посљедњег мјеста,  одржан солистички концерт виолончелисткиње Атине Денде уз клавирску пратњу Тее Андријић.

Атина Денда  је музичко образовање започела у Музичкој школи у Херцег Новом у класи проф. Игора Новака. Након тога уписује Умјетничку школу за таленте „Андре Навара“ у Подгорици у класи проф. Богдана Асановића. Школовање наставља на Музичкој академији у Београду у класи проф. Сандре Белић.

-Стварно је диван осјећај, мени је стварно драго што је много људи дошло и што су многи заинтересовани. Ово је други концерт, први је био 2021. прије двије године у дворани Парк и баш ми је драго што су сви дошли, што су моји људи, мило ми је да наступам пред њима. Присутна је била трема али нека позитивна  и стварно ми је пуно срце што су сви моји драги људи дошли, рекла је Атина.

Оно што је кључно, што је опредјелило Атину Денду да се бави музиком је њен професор Игор Новак који је, како каже Атина,  био много амбициозан. Ту је била и бивша директорица Нађа Караџић  која је погурала сву ту причу и увела је у  одсјек виолончелa, али оно што је заиста потребно је доста вјежбе.

.- Битно је вјежбати свакодневно, више сати дневно ако се жели неки успјех постићи. Мислим да је кључна ствар рад. Таленат је нешто са чиме се родимо, али дисциплина и рад  су заправо оно што нас ствара  какви ћемо да будемо, тако да је то врло битно.

Атинин узор је једна од највећих виолончелисткиња свих времена, Жаклин Дупре.

-То је виолончелисткињa која ми је веома инспиративна, њу бих могла да издвојим. Вечерас сам овдје изводила   дјела  која Новљани нису чули и драго ми је што сам  могла да покажем нешто ново. У истој овој сали 5. јула имаћу концерт поново, са колегом гитаристом Игором Бастом.

На репертоару ће бити разноврстан програм, а почетак концерта је у 20 сати.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here