Службе заштите и спашавања у Црној Гори јачају сарадњу

На састанку скоро свих командира Служби заштите и спашавања у Црној Гори, који је одржан данас у Подгорици, договорене су активности и мјере како би што боље дочекали пожарну сезону. Донесене су мјере и радње за ближу и јачу сарадњу Служби као и начин ангажовања испомоћи Служби у случају потребе, наведено је у саопштењу након састанка, којем је присуствовао и командир Службе заштите и спашавања Херцег Нови, Златко Ћировић.

Такође, усвојен је Закључак о начину јединствене комуникације и протока информација између Служби.

-Поред ових активности донесена је одлука о јединственом дјеловању свих Служби према даљим активностима који се тичу система заштите и спашавања са посебним акцентом на доношење законске регулативе и рјешавања нагомиланих проблема у систему и Службама, наведено је у саопштењу.

У складу са расположивим средствима и људством пожарна сезона дочекује се са старим проблемима који се, како закључују комадири, не отклањају већ дуже вријеме.

-Све Службе ће дати свој максимум у циљу што ефикасиније борбе са ватреном стихијом током љетње пожарне сезоне. Као и до сада, грађани могу рачунати на једину и праву помоћ Служби заштите и спашавања и Црној Гори, поручују из Служби.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here