Служба за инспекцијске послове за седам дана разматрала укупно 93 предмета

Фото: Служба за инспекцијске послове ОХН

У оквиру система 48, Служби за инспекцијске послове Општине Херцег Нови, протекле седмице упућено је 62 од укупно 180 позива грађана. У истом периоду обрађено је 93 предмета, казао је за РТХН замјеник начелнице ове Службе Дарко Класић:

–  Oд 4. до 11. септембра  Call центар Херцег Нови у систему 48,  примио је укупно 180 позива грађана, од чега су према Служби   била намијењена 62 позива. Ова Служба у протеклих седам дана разматрала је 93 предмета од чега их је највише било у области комуналног реда, 45 предмета. У области саобраћаја било је 35 предмета, од чега је 18 возила премјештено специјалним возилом паук и исто толико је написано прекршајних налога, навео је Класић.

У области хортикултуре разматрано је девет предмета. У области становања било је седам предмета.

– У постсезонском периоду, примјетан је мањи обим посла, у односу на интензитет у шпицу сезоне.  И даље инспекција обраћа пажњу на постављање привремених објеката у зони морског добра, односно, на шеталишту Пет Даница, Обали Николе Ковачевића и дуж ривијере. Поклањамо значајну пажњу са Комунално стамбеним предузећем и Чистоћом,  на уређењу канала за одводњу атмосферских вода, у сусрет кишној сезони, казао је Класић.

Иако је смањен обим послова у односу на главну туристичку сезону инспектори ће наставити активности на контроли привремених објеката на шеталишту, обали и ривијери.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here