СЛУЖБА КОМУНАЛНЕ ПОЛИЦИЈЕ И ИНСПЕКЦИЈСКОГ НАДЗОРА: 44 ПРИЈАВЕ ГРАЂАНА

У Служби комуналне полиције и инспекцијског надзора су појачали контроле поштовања епидемиолошких мјера, као и друге активности из њихове надлежности. Према ријечима главног инспектора Бранка Прелевића, Кол центру 19800  упућено је, укупно 77 пријава грађана, од чега су се 44 позива односила на надлежност Службе комуналне полиције и инспекцијског надзора:

– Највећи број притужби односио се на нарушавање комуналног реда. У наредном периоду ће појачано контролисати привремене објекте, као и посједовање неопходних докумената. Обављаће контролу саобраћаја и санкционисање због непрописно паркираних возила дуж локалних саобраћајница, казао је Прелевић.

Сходно новим надлежностима Служба комуналне полиције и инспекцијског надзора је појачала контроле на постављању, односно, изградњи привремених објеката. Инвеститор је дужан да 15 дана прије почетка активности на постављању, односно, изградњи привременог објекта достави пријаву, као и документацију Служби комуналне полиције и инспекцијског надзора, у складу са измјенама и допунама Закона о планирању простора. 

-Комунална инспекција ће наставити интензивну контролу поштовања одредби Закона о заштити становништва од заразних болести – нарочито у домену ношења заштитних маски,запослених и корисника у трговачким и угоститељским објектима, у јавном превозу и такси возилима. Било је контроле, али није било санкционисања током протекле седмице, саопштио је Прелевић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here