MONTENEGRO WINTER CUP: БАЛША ЂУРИЧКОВИЋ НАЈБРЖИ НА ЖАБЉАКУ

На Жабљаку је вожена прва трка овогодишњег издања Montenegro Winter Cup-а. Уска и веома изазовна стаза на Жабљаку није праштала грешке. Било је ударања и превртања, а на срећу без последица по такмичаре и публику.

Побједу у генералном пласману и у класи 1600 кубика остварио је Балша Ђуричковић, бранилац титуле из 2020. године.

Друго мјесто припало је Алдину Ћоровићу у Опел Астри, који је за Ђуричковићем каснио 2,7 секунди. Трећу позицију заузео је Ален Пирани за воланом VW Голфа   

Класа -999 ccm

Сава Никчевић био је усамљен у најмањој класи. Филип Јелић и Зоран Вавић су одустали, те је Никчевићу био отворен пут ка победи.

Класа -1200 ccm

Прилично сигурну победу у класи до 1200 ccm је остварио Лазар Костић у Застави Југо. Возач АМСК „Ниловић Рејсинг“ је славио с 2,4 секунде предности те је био прилично сигуран на данашњој трци. Радован Бијелић се сместио на другу позицију у класи, док је трећи био Милорад Станимировић у Реноу Твинго.

Класа -1400 ccm

Ранко Шуковић био је најбржи такмичар у класи до 1400 ccm. Други је био Небојша Грујић а Божидар Додеровић је био трећи.

Класа -1600 ccm

Балша Ђуричковић је заиста био немилосрдан на Жабљаку. Предност од 9,5 секунди је огромна разлика на овако краткој стази. Драган Новосел је завршио трку на другом месту, док је Горан Милошев завршио на трећем.

Класа -2000 ccm

Победа у класи до 2000 ccm је припала Алдину Ћоровићу, а „сребро“ Алену Пиранићу.

Класа +2000 ccm

Једини такмичар у класи преко 2000 кубика био је Момир Ћаласан возач АМСК „Поди“.

Класа Теренци -1700 ccm

У мањој класи теренаца, победу је остварио Горан Вуковић испред Косте Бадњара на другом и Жељка Јововића на трећем месту.

Класа Теренци +1700 ccm

Марко Булатовић је дошао до победе у јачој класи теренаца у доминантном маниру. Други је био Борис Мијушковић.

Класа АТВ

Једини такмичар у АТВ класи и категорији 2 је био Андрија Вујовић из Херцег Новог.

ФОТО: https://rallymagazin-rs.weebly.com/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here