„СЛОГИН“ КУВАРСКИ ШОУ ТОКОМ ФЕБРУАРА

Ветерани и рекреативци КУД Слога, организују током четири недеље у фебруару интерно такмичење у спремању бокешких делиција, куварски шоу, у циљу представљања традиционалних јела и забаве.

Према ријечима умјетничког руководиоца КУД Слога Жељке Москов, први сусрет је заказан недељу 6. фебруар, у 18 часова, а осим дружења, намјера је да млађим члановима покажу да је поред игре, пјесме и музике које као друштво његују, важно баштинити и чувати традицију краја у којем живимо.

-Зато смо се и опредијелили за бокешку кужину. Надам се да ће у будућности заживјети и да ћемо успјети да укључимо макар ансамбле из окружења, јер су позитивно одреаговали и спремни су да учествују, информише Москов.

Такмичари ће бити подијељени у четири, по систему убацивања у шешир. Поред шале, игре и пјесме, осмишљена су типична бокешка јела.

-Припремаћемо раштан са бумбарима, са месним делицијама, пашту, њоке, рижото. Уз то ћемо правити слаткише, добротску торту, лењу питу, штрудел, казала је Москов.

Како даље наводи, систем оцјењивања ће бити такав да ће свака група тајно гласати. Бодови ће се чувати до завршетка турнира, на крају ћемо их сабрати и видјети ко ће бити најбољи.

Када је ријеч о активностима друштва, епидемија корона вируса јесте зауставила концерте и путовања, али су се у друштву у протеклом периоду трудили да чланови буде активни.

-Радили смо разне спортске активности, цртали су за празнике, сликали. Дјеца су била срећна да обуку ношњу. Све оно што нисмо могли да радимо на позорници, радили смо у сали. Дјеца су то подржала и показало се да смо успјели да их задржимо, наводи Москов.

Као почетак и отварање рада након дуже паузе, 26. марта, поводом 85 година постојања КУД Слога, биће одржан  традиционални концерт 200 пупољака, као и низ других активности.

-Потврђена је и турнеја у Македонији 11. и 12. марта. Радимо ба договору још двије турнеје, у најави је одлазак за Турску, за Шабац, Чачак, тако да се надам да ћемо успјети све да реализујемо до почетка сезоне.

КУД Слога сваког септембра прима нове чланове, али ко год воли пјесму, игру и дружење увијек је добродошао, те се може јавити понедељком и четвртком од 21 до 22:30 у просторијама друштва.

Детаљнији разговор са Жељком Москов погледајте у другом дијелу емисије Новско јутро.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here