Славица Божовић и Милица Костић напустиле СНП

Славица Божовић и Милица Костић, до недавно чланице Главног одбора СНП ЦГ и одборнице у херцегновском локалном парламенту напустиле су ту партију. У СО Херцег Нови задржаће мандате и наступаће као независне одборнице, потврдиле су за РТХН. Иступање из партије услиједило је након неслагање са одлуком Главног одбора о уласку у мањинску Владу.

– Као што је познато, на задњој сједници ГО СНП ЦГ, у цјелости смо пренијеле став и заступале једногласну одлуку ОО СНП Херцег Нови, а која се тиче неслагања са предлогом уласка СНП-а у мањинску Владу. Остали чланови из Херцег Новог, који су били дужни да заступају одлуку свог ОО нису то урадили, већ су заступали личне ставове и интересе, базиране на интересима руководеће структуре партије. Искрено говорећи, све то јасно указује на постојање политичке корупције у редовима СНП. Исто тако, иступање у јавности нетачним изјавама у име часних и поштених чланова СНП-а навео нас је на једину исправну и могућу одлуку, коју у тренутку све присутнијег јавног посрнућа СНП-а можемо донијети, а то је иступање из партије. Не желећи да будемо дио те приче, а будући да у општини Херцег Нови заузимамо функције одборница у локалном парламенту, искористићемо законско право да задржимо мандате и наступамо убудуће у својству независних одборница , чиме ћемо заштитити сваког искреног и поштеног члана СНП-а у Херцег Новом, навеле су у изјави Божовић и Костић.

Подсјећамо, Славици Божовић јуче је верификован мандат у СО Херцег Нови. Социјалистичка народна партија имала је два одборничка мандата у оквиру коалиције „За будућност Херцег Новог и Боке“ и сада је остала без својих представника у локалном парламенту.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here