СКУПОЦЈЕНИ АУТОМОБИЛ ДОМА ЗДРАВЉА НА ЛИЦИТАЦИЈИ

У возном парку Дома здравља Херцег Нови налази се луксузни аутомобил марке Шкода, плаћен преко 20 хиљада еура, са друге стране су три санитетска возила од којих једно тренутно није у функцији због веома великог квара.

Приликом пописа нова управа херцегновског Дома здравља установила је да у возном парку посједују и луксузно возило, које је бившем директору служило углавном за службена путовања до Подгорице, прича за РТХН в.д. директора др Горан Комар.

Према његовим ријечима транспортни аутомобили због старости и сталне употребе, нарочито током пандемије, често се кваре и због тога је неопходно набавити ново. Квар на санитетском возилу догодио се  у јеку пандемије и захтијевао је куповину новог мотора.

– Да нам у том тренутку није прискочио Институту Игало са њиховом дневном болницом, имали би заиста велики проблем. Као руководилац ове установе увјерен сам да то луксузно ауто представља вишак. Руководиоцу установе је потпуно непотребно, он може да се превезе својим аутомобилом на тако кратким релацијама, као што је Подгорица, тако сам чинио и до сада. У крајњој линији, може се употребити и неко друго, сасвим солидно ауто, којима располаже наша патронажна служба – истиче он.

Комар је одлучан да луксузни аутомобил буде продат.

– Уколико будемо постигли одговарајућу цијену, ослободићемо се тог аутомобила, како би купили намјенско, специјалозиовано транспортно возило, за нашу јединицу за транспорт, јер то сматрам много кориснијим и јединим правим рјешењем– казао је Комар.

Техничка служба Дома здравља обавила је провјере на више адреса, како би прибавила инфомације о цијенама оперативних возила. Надају се да ће на лицитацији коју ће ускоро одржати, постићи одговарајућу цијену како би могли купити неопходно намјенско возило чија цијена се креће око 20.000 еура колико је и плаћена Шкода. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here