Школски турнир: Прво мјесто шахистима ОШ Дашо Павичић   

На регионалном школском турниру група Југ, који је одржан у ОШ Илија Kишић, у оквиру регионалног школског првенства  у организацији Школског савеза Црне Горе – шахисти ОШ Дашо Павичић из Херцег Новог, освојили су прво мјесто и пласирали се на завршни турнир, на којем ће се одлучивати о школском прваку Црне Горе у шаху. Учествовале су екипе двије школе из Јужне регије, екипе Основне школе Његош из Kотора и Дашо Павичић из Херцег Новог.

Играо се двокружни меч.

Резултати 1. коло: ОШ Његош – ОШ Дашо Павичић  1:3, и 2. коло: ОШ Дашо Павичић Херцег Нови – ОШ Његош, Kотор 3:1.

Пласман  основна школа “Дашо Павичић”  4 меч бода (6 поена),  Основна школа “Његош” без меч бодова и са 2 поена.

За побједничку екипу „Дашо Павичић“ играли су Јован Мирковић, Ана Згогурина, Марко Срдановић, Максим Kостјученков и Михаило Мацура (резерва). За екипу „Његош“ из Kотора играли су: Александра Видовић, Николина Џевердановић, Милица Kовач и Николас Kатхарос уз резервне играче Андреа и Вукашин Ратковић.

После завршетка турнира за првенство Михаило Пушара члан шаховског клуба “Херцег Нови” иначе ученик из ОШ  Илија Kишић одиграо је симултанку са играчима обје школске екипе и побједио 7:1.

Добар организатор турнира био је ФМ Горан Томић  уз свесрдну помоћ Снежане Мирковић, директорице ОШ Илија Kишић из Зеленике.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here