Школи у Зеленици неопходнa санација крова и нова ограда

Након што је Општина Херцег Нови расписала тендер за избор извођача за уређење дворишта и каналисање атмосферских вода основне школе „Илија Кишић“ у Зеленици,  нови повод за интервенцију су оштећен кров и ограда  око школе.

Како информише в.д. директорица школе, Драгослава Сеферовић, за реновирање крова постоје понуде два извођача, али недостају финансијска средства.

Драгослава Сеферовић, в.д. директорице ОШ „Илија Кишић“

– Обраћала сам се Министарству просвјете и Општини Херцег Нови, имам обећања да ће то бити реализовано. То је инвестиција у вриједности од неких четири и по хиљаде еура. Кров мора да се реновира, јер прокишњава. У плану ми је да реновирамо и кабинете хемије и физике – наводи она.

Много скупљи пројекат је ограда око школског објекта, која је дотрајала и у лошем је стању.

– То је посао вриједан 50 хиљада еура. Агенција за изградњу и развој урадила је пројекат и предрачун. Велике су инвестиције и велики залогај, али чини ми се да оно што почнемо, то и завршимо – казала је Сеферовић.

Постојећа ограда, како сматра Сеферовић, могла би да се санира, али би њена поправка коштала више него да се уради нова.

3 COMMENTS

  1. Bravooo👏👏👏Sve po malo pa ce se zavrsiti ,vec su veliki pomaci napravljeni u Zelenici a posla ima jos dosta ali sve sto se picne to se i zavrsi.Ta skola je uvjek bila za ponos cijele.opstine i za Zeleniku kulturni i obrazovni centar.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here