СЈЕДНИЦА У ПЕТАК О УТВРЂИВАЊУ БРОЈА ОДБОРНИКА

Предсједник Скупштине општине Херцег Нови Никола Самарџић заказао је трећу сједницу локалног парламента, по хитном поступку, за петак, 29. јануар. Предлогом дневног реда планирана је само једна тачка – Предлог Одлуке о утврђивању броја одборника који се бирају у Скупштини општине Херцег Нови. Сједница ће бити одржана у великој сали са почетком у 10,00 часова.

На редовним изборима за избор одборника у Скупштину општине Херцег Нови који ће бити одржани у 2021.години бира се 35 одборника.

Правни основ за доношење ове Одлуке садржан је у члану 3 Закона о избору одборника и посланика којим је прописано да се у Скупштину општине бира 30 одборника и још по један одборник на сваких 5.000 бирача. Број одборника утврђује Скупштина општине посебном Одлуком, најкасније до дана расписивања избора. Актом Министарства унутрашњих послова од 20.01.2021.године, утврђено је да је у бирачки списак Општине Херцег Нови за избор одборника уписано 25.521 бирача, те се у складу са тим, на редовним изборима за избор одборника у Скупштину општине Херцег Нови који ће бити одржани у овој години, бира 35 одборника.
Актуелни сазив локалног парламента броји 34 одборника а уочи избора 2017. године број бирача у Херцег Новом био је 24.995.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here