Сјајна завршница 8. Међународне љетне школе саксофона

У оквиру 8. Међународне љетне школе и фестивала саксофона (Summer SAXperience), синоћ су се у Павиљону Градске музике у Херцег Новом, представили талентовани студенти, полазници ове школе, као солисти уз пратњу пијанисткиње Неде Хофман.

Како је казала пијанисткиња Неда Хофман, концерт је био инспиративан за њу и дјецу која су учествовала, али и за публику.

Нада Хофман, пијанисткиња

– Мени је било велико задовољство да видим како дјеца напредују током ових 10 дана, од прве пробе па до финалног резултата. Направили су велики помак и вежбали јако пуно и трудили се сваког тренутка да буду што бољи – наводи она.

За ову умјетницу рад са дјецом је изузетна прилика да им помогне у напретку.

–  То је прилика да дјеци покажемо неке праве врједности и  да их усмјеримо на прави пут и да им покажемо шта је лијепо у животу, у умјетности и музици, да им створимо могућност да развију добар укус, радне навике, такмичарски дух – казала је Хофман.

Да су љетње школе веома важне јер су добра прилика за дјецу да нешто науче у току одмора, док се друже са вршњацима, наглашава и директор школе саксофона, Милан Савић.

Милан Савић, директор школе саксофона

– Љетња школа је једно лијепо и корисно мјесто јер уједно проводе вријеме у дружењу и вјежбању припремајући концерт. Репертоар је веома интересантан. Већ осам година смо овде у Херцег Новом и публика је сваке године дивна – сматра Савић.

Љетна школа саксофона није само прилика за музички развој, већ и за изградњу животних вредности и обогаћивање одмора ученика кроз музику и дружење.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here