Сјајан пријем „Успомена Саре Бернар“ на фестивалу у Зајечару

Дуодрама „Успомене Саре Бернар“ продукција Херцегновског позоришта и Херцег феста отворила је 6. Фестивал малих позоришних форми у Зајечару. Успјешно је било гостовање у Народном позоришту Тимочке крајине и Центру за културу „Зоран Радмиловић“ па су задовољни и сјајни глумачки тандем Тања Бошковић и Дејан Ђоновић али и публика и домаћини у Зајечару.

Публика је, каже продуценткиња Милина Ковачевић, нашој представи одговорила баш како треба. Тању Бошковић у овом граду познају и воле од раније, а сада су упознали и одличног Дејана Ђоновића и чини се завољели и њега као секретара Саре Бернар Жоржа Питуа.

Управник зајечарског позоришта које непрекидно ради 80 година, Владимир Ђуричић, обећао је да ће у Херцег Нови доћи са једном од представа које су запажене на гостовањима у региону, па ће сарадња обновљена након 12 година када је у Зајечару Херцегновско позориште одиграло успјешно представу План Б бити настављена. Фестивал малих позоришних форми четврти је театарски фестивал који у зајечару организују у овој години.

Тања Бошковић, која је за улогу Саре Бернар награђена као најбоља глумица на 27. Међународном фестивалу малих сцена и монодраме у Источном Сарајеву, уз многе ријечи хвале за колегу Дејана Ђоновића истакла је да се позориште у Зајечару  труди да културни центар постане сваки град, а то је важно јер је то начин да се одњегује језик, мисао и публика.

Подсјетићемо, „Успомене Саре Бернар“ рађене су према тексту  Џона Марела, у адаптацији и режији Сташе Копривице и уз све су изузетна посвета позоришној умјетности.

Фестивал малих позоришних форми трајаће до 21. новембра а публика ће видјети  седам монодрама и дуодрама из Србије, Сјеверне Македоније и Црне Горе, које су раније награђене на неком од позоришних фестивала.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here