СИНДИКАТ ЗДРАВСТВА УПОЗОРАВА ДА СЕ ЗАРАДЕ НЕ ОБРАЧУНАВАЈУ У СКЛАДУ СА ЗАКОНОМ

Синдикат здравства Црне Горе апелује на Министарство здравља и руководства здравствених установа да поведу рачуна о обрачуну зарада здравственим радницима.
У саопштењу наводе да годинама уназад упозоравају да се у систему здравства зараде не обрачунавају у складу са законом већ да значајан број запослених који су у позицији да себи обрачунавају зараде злоупотребљавају свој положај.
-У овом тренутку, када су повећањем коефицијената и програмом ,Европа сад“ зараде здравствених радника коначно дошле на пристојан ниво, по нашим сазнањима и даље се врше малверзације са обрачуном зарада и неоснованим уписивањем огромног броја радних сати по разним основама. Питамо надлежна министарства да ли постоје запослени који умјесто 174 радна сата, колико износи нормално радно вријеме, имају и преко 700 радних сати, што би значило да раде 24 сата дневно, сваког дана у мјесецу и позивамо их да одмах реагују и јавно објаве или нама доставе хиљаду највећих зарада у систему здравства како би се тачно утврдило да ли се обрачун врши на законит начин. Нећемо дозволити да овакво поступање угрози буџет предвиђен за зараде здравствених радника, који у највећем дијелу раде одговорно свој посао и стварно зараде своје плате, наведено је у саопштењу Синдиката здравства ЦГ које је потписао др Владимир Павићевић.

Фото:Побједа

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here