СИНДИКАТ МЕДИЈА: НОВИНАРИ – ПРИOРИТЕТНА ГРУПА ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ

Иницијативу Министарству здравља да се медијски радници уврсте у приоритетне групе приликом имунизације становништва против КОВИД-19 упутио је данас Синдикат медија Црне Горе, као организација која окупља више од половине запослених у медијима.

Како је јавност информисана, Национална стратегија за имунизације против САРС – ЦоВ-2 (ЦОВИД-19) усвојена је на сједници Владе Црне Горе прошле седмице. У том, као ни у пропратним документима  у којима су наведене приоритетне групе за вакцинацију, не помињу се медијски радници као приоритет, што је био случај са неким државама у региону, саопштено је из Синдиката медија.

– СМЦГ је подсјетио да су медијски радници, поред других професија, од избијања ковид кризе, на првој линији одбране са важним задатком правовременог информисања наших суграђана. Многе наше колеге и колегинице радиле су без слободног дана, у неизвјесним условима, што их није спријечило да буду на висини задатка и да грађанима и грађанкама доносе свакодневно вијести о вирусу и активностима Владе и надлежних тијела у борби против њега. Без наших колега и колегиница становништво би остало ускраћено за веома важне информације током готово 10 мјесеци. Све ове активности подразумијевају свакодневни контакт са великим бројем људи и извјештавање и из подручја у којима је велика распрострањеност вируса – наведено је у саопштењу.

С тим у вези, СМЦГ је позвао министарку здравља, госпођу Јелену Боровинић Бојовић, да ревидира Акциони план вакцинисања, на начин да укључи медијске раднике као приоритет, који би се, преко својих редакција добровољно пријављивали за вакцине.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here