ПРОТИВ СРБИЈЕ И САД ДВИЈЕ ОДЛИЧНЕ ПРИПРЕМЕ

Утакмицом Србије и САД-а вечерас на базену СЦ „Морача“ од 17:30 сати, у Подгорици под покровитељством Главног града, почиње међународни ватерполо турнир. Наша репрезентација у четвртак од 18 сати игра са Србијом, а у петак од 11 сати САД-ом.

Како је саоштено из Ватерполо и пливачког савеза, „Ајкуле“ већ три дана тренирају у одличним условима базена у Подгорици, и подижу форму за најважнији догађај.

Према ријечима искусног Марка Петковића, расположење у екипи је одлично, али је кондиција мало „шарена“.

– Добар дио екипе је прошао кроз јако захтјеван физички период са три везане утакмице у Дебрецину, и одмах након тога пут за Дубровник гдје су неки играчи одиграли пет утакмица у четири дана. Осјећа се умор код појединих играча. Покушаћемо овај турнир и утакмице против репрезентација САД и Србије да искористимо на најбољи могући начин. Након тога нас очекују двије пуне седмице, гдје ћемо радити сами и имати финиш припрема пред одлазак на квалификациони турнир за Олимпијске игре у Ротердаму – поручио је Марко Петковић.

Иако ослабљени, Алекса Укропина вјерује да могу испунити главни циљ, палсирати се на четврте узастопне Олимпијске игре.

– Окупили смо се прије два дана у Подгорици у тренутно најјачем саставу. Нажалост, болести и повреде су учиниле да не можемо да рачунамо на комплетан састав. Али, ово је екипа која може да изнесе турнир у Ротердаму и да се пласира на Олимпијске игре. САД и Србија долазе у комбинованом саставу на турнир, али ће нам бити добра припрема за Холандију – истакао је Укропина.

Турнир у Подгорици посљедња је провјера пред одлазак у Ротердам, гдје је од 14. до 28. фебруара на програму квалификациони турнир за Олимпијске игре. Визу за Токио избориће три од 12 екипа.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here