Синдикат медија и УССЦГ осуђују вријеђење Маријане Цамовић Величковић

Поводом грубог вријеђања Маријане Цамовић – Величковић од стране генералног директора Јавног сервиса Бориса Раонића, реаговали су Синдикат медија Црне Горе и Унија слободних синдиката Црне Горе.

Синдикат медија Црне Горе (СМЦГ) најоштрије осуђује грубо вријеђање потпредсједнице Синдиката медија и потпредсједнице Савјета Радио – Телевизије Црне Горе Маријане Цамовић – Величковић од стране генералног директора Јавног сервиса Бориса Раонића. Није потребно елаборирати о каквом недоличном и нецивилизованом поступку се ради, али овом приликом посебно указујемо и да је у питању покушај притиска Раонића на Цамовић – Величковић и то само зато јер она у континуитету понавља оно што мало ко од јавних функционера у овој држави смије – да је Раонић незаконито изабрани генерални директор РТЦГ, што није утврдила она већ највеће судске инстанце, Основни и Виши суд у Подгорици те Врховни суд Црне Горе, а његов други избор истражује и Специјално тужилаштво. Због тога овај поступак незаконито изабраног директора Јавног сервиса видимо и као застрашивање законито изабране потпредсједнице и чланице Савјета РТЦГ, што је само по себи разлог да се огласи и предсједник Савјета Веселин Дрљевић и сам Савјет, али и друге инстанце које се баве медијима у Црној Гори. Синдикат медија ће обавијестити и међународне организације о овом покушају ућуткивања слободне ријечи у органу који контролише рад генералног директора РТЦГ, од стране тог истог директора.

СМЦГ пружа пуну подршку Маријани Цамовић – Величковић у њеном раду у Савјету РТЦГ, гдје она наступа потпуно аутономно и гдје настоји да се рад Јавног сервиса побољша и да буде транспарентнији, с обзиром да се финансира из буџета свих грађана Црне Горе. Сигурни смо да је увреде, притисци и застрашивања неће спријечити у тој борби, поручују на крају саопштења из Синдиката медија Црне Горе.

И Унија слободних синдиката Црне Горе оштро осуђује увреде генералног директора РТЦГ-а Бориса Раонића упућене потпредсједници Савјета Јавног сервиса Маријани Цамовић-Величковић, која је изабрана у Савјет на предлог УССЦГ.

-У Унији сматрамо да се ради о недопустивом рјечнику једног јавног дјелатника и покушају притиска на колегиницу Цамовић-Величковић. Очекујемо да скандалозни поступак Раонића према чланици Савјета и једној дами осуди и Савјет Јавног сервиса који контролише рад генералног директора. У супротном, ћутањем на овакве увреде легитимисали би језик силе и неприхватљиво понашање према било ком свом члану.

У потпуности стојимо иза рада колегинице Цамовић-Величковић у Савјету Јавног сервиса, гдје она наступа независно, и охрабрујемо је да настави да указује на све неправилности и проблематичне потезе менаџмента. Унија слободних синдиката пружа снажну подршку свим синдикалним представницима у било којим тијелима да истрају у борби за транспарентан и професионалан рад институција, саопштено је из УССЦГ.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here