СИ ЂИНПИНГ ПОЗИВА НА ГЛОБАЛНУ САРАДЊУ НА ИЗГРАДЊИ БУДУЋЕ СВЕТСКЕ ЗАЈЕДНИЦЕ

80

РТХН у сарадњи са глобалном кинеском медијском кућом CCTV News Content Co., Ltd реализује серијал видео записа и прича из НР Кине.

Кинески председник Си Ђинпинг позвао је међународну заједницу да побољша сарадњу, изгради консензус и удружи снаге за изградњу заједнице цијелог становништва на Земљи.

Си је то учинио обраћајући се на самиту лидера 15. Конференције уговорница Конвенције о биодиверзитету путем видео везе у Пекингу. Он је посебно указао на хитне потребе земаља у развоју и позвао на већу помоћ и подршку тим земљама у испуњавању двоструких задатака економског опоравка и заштите животне средине. Људске активности морају се држати у границама екологије и животне средине, рекао је Си у обраћању.

Кинески предсједник позвао је да се развој еколошке цивилизације узме као водич за координацију односа човјека и природе. „Морамо ријешити проблеме које доноси индустријска цивилизација, задржати људске активности у границама екологије и окружења и спровести холистичко очување и систематско управљање планинама, ријекама, шумама, пољопривредним земљиштима, језерима, травњацима и пустињама“, рекао је он.

Си је такође рекао да међународно право треба узети као основу за одржавање поштеног и правичног система међународног управљања. Самит, велики састанак УН, отворен је у понедељак поподне у Кунмингу, главном граду југозападне кинеске провинције Јунан.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here