СИ ЂИНПИНГ ОБИЛАЗИ ПРИПРЕМЕ ЗА ЗОИ У ПЕКИНГУ

РТХН у сарадњи са глобалном кинеском медијском кућом CCTV News Content Co. Ltd реализује серијал видео записа и прича из НР Kине.

Предсједник Кине Си Ђинпинг је посјетио припреме за Зимске олимпијске (ЗОИ) и параолимпијске игре 2022. године у Пекингу, које ће бити отворене за само 30 дана.

Си, који је такође и генерални секретар Централног комитета Комунистичке партије Кине, посјетио је Национални центар за брзо клизање, Главни медијски центар, спортска села, Оперативни командни центар за вријеме Игара и базу за тренинг зимских спортова. Он се том приликом упознао са припремним радом уочи Игара, као и са припремама кинеских спортиста.

Такође је упутио новогодишње честитке спортистима, тренерима, волонтерима и представницима оперативних тимова, медијима и научно-истраживачком особљу.

Зимске олимпијске игре у Пекингу биће одржане од 4. до 20. фебруара, а затим слиједе Зимске параолимпијске игре од 4. до 13. марта.

Град домаћин Летњих олимпијских игара 2008. године, Пекинг, постаће и први град који ће бити организатор обје Олимпијаде. Ово је пети пут да Си обилази припреме за Зимске олимпијске игре у Пекингу, након обилазака у јануару прошле године.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here