СИ ЂИНПИНГ: КИНА ЈЕ СПРЕМНА ЗА ОТВАРАЊЕ ЗИМСКИХ ОЛИМПИЈСКИХ ИГАРА

РТХН у сарадњи са глобалном кинеском медијском кућом CCTV News Content Co. Ltd реализује серијал видео записа и прича из НР Kине.

Председник Кине Си Ђинпинг данас је одржао говор путем видео везе на отварању 139. седнице Међународног олимпијског комитета (МОК).
Си је поздравио отварање седнице и изразио добродошлицу Томасу Баху, председнику МОК-а и свим члановима МОК-а, који су дошли у Пекинг за време Кинеске нове године и уочи Зимских олимпијских игара (ЗОИ).
Си је нагласио да је у свету наступио нови период турбуленција услед великих промена какве нису виђене у последњих 100 година, али и због пандемије коронавируса. Човечанство је због тога суочено са мноштвом изазова. МОК предводи олимпијски покрет и храбро иде напред и на тај начин игра важну и посебну улогу у унапређењу глобалног превазилажења постојећих потешкоћа и солидарне сарадње. „Захвалан сам МОК-у на дугорочном доприносу спортском развоју Кине, као и на великој подршци у погледу инструкција датих Кини при организацији и припремама за Зимске олимпијске игре у Пекингу“, рекао је Си.
Он је истакао да се Кина активно придружује олимпијском покрету, доследно промовише олимпијски дух и одлучно практикује олимпијске идеале. Кина је кроз припреме за ЗОИ, успела да 300 милиона људи укључи у зимске спортове, да унапреди регионални, еколошки, зелени и иновативни развој и да побољша стандард живота становништва, што је проширило простор за развој зимских спортова широм света, навео је председник Кине.
“Зимске олимпијске игре у Пекингу ће бити отворене сутра увече. Свет је усмерио поглед на Кину, а Кина је у потпуности спремна. Кина ће дати све од себе да свету поклони скромну, безбедну и фантастичну олимпијску светковину и да у пракси покаже како изгледа олимпијско гесло „брже, више, јаче и заједно’”, подвукао је Си.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here