Серија добрих резултата црногорских трап стријелаца

Протеклог  викенда у Будви, одржано је државно првенство у дисциплини летеће мете трап.

Најбољи црногорски трап стријелци поновили су серију добрих резултата и остварили двије високе норме за ИССФ утакмице, Јовица Марковић 114 и Иво Станишић 116 погодака, док је за улазак у финале било потребно респектабилних 108.

Члан стрељачког клуба Будва Јовица Марковић  врхунском завршницом тријумфовао је на овом такмичењу  испред клупског колеге и најбољег из квалификација Ива Станишића.

Станишић је дуго водио, дјеловао готово недостижан, али је серијом промашаја у другој половини финала оставио простор Марковићу, који је фуриозном серијом преокренуо резултат и приграбио титулу државног првака, резултатом 41:39.

Треће мјесто освојио је Лазар Борета, који је у једном моменту чак и запријетио водећем двојцу.

За подијумом можда највише може да жали искусни Драган Мркајић СКЛМ Херцег Нови, који је са два последња промашаја отпао из трке за медаљу, те остао на 4. мјесту. Пето мјесто и лични рекорд сезоне 111 мета остварио је Боривоје Кривокапић из Херцег Новог, док је 6.позиција припала Николи Марковићу из цетињског Гамса.

Будвани су своју доминацију потврдили изразито високим клупским резултатом од 341 погодак. Сребрни су били стандардно добри СК Херцег Нови са 325, док је треће мјесто припало цетињском Гамсу са 308 погодака.

Висок екипни резултат охрабрује пред европски и свјетски шампионат, који су на програму у августу и септембру на Кипру и  Осијеку.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here