ДПС Херцег Нови: Чије је море, а чије су скале?

На простору гдје му није мјесто, на површини испод Титове виле у Игалу, одржава се музички фестивал чудног назива „Наше море – наше скале“. Организатори су то скратили у давно препознато име „Скале“ и тиме ушли у зону за плагирање имена музичког фестивала који је годинама одржаван у Херцег Новом, навели су у саопштењу за јавност из ОО ДПС Херцег Нови.

-Да је море наше знамо, и без да нам то неко други говори, једино ако тај други нема амбицију да га преузме. На самом фестивалу нема ништа наше. Ни организатор, ни извођачи ни концепт. Једино се спомиње Општина Херцег Нови као партнер фестивала, ако је и она наша.

А општина је, као партнер, била више него великодушна. За фестивал не важи ни одлука о радном времену а посебна је прича о буци коју производе учесници фестивала.

Да се одржава музички фестивал најбоље су осјетили грађани Игала и Топле који до јутарњих сати немају свој мир, а угрожен је и норвешки програм у Институту Игало јер норвешки пацијенти константно изјављују жалбе и најављује се прекид овог програма. Да ли је то оно што новом треба? Дефинитивно не, саопштили су из херцегновског ДПС.

Поручују да Херцег Нови свакако заслужује културно-умјетничко музичке садржаје али оне који доприносе његовој афирмацији и чији садржај никог неће узнемиравати него задовољити.

-Општина Херцег Нови би морала то да зна и да својим партнерством не буде подржавалац програма који јој наносе штету.

Лијепо би било  да напокон чујемо и мишљење званичних институција културе у Херцег Новом, наведено је у саопштењу.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here