Седам разлога због којих се не пропушта овогодишњи Фестивал културе Забјело

Фестивал културе Забјело 9. и 10. јуна на стадион „Никола Шћеповић“ у Подгорици доноси озбиљну аудио- визуелну продукцију и прегршт добре енергије, заједно са великим музичким именима алтернативне сцене. Док одбројавамо дане до викенда, доносимо седам разлога због који се овогодишње издање младог, а већ омиљеног подгоричког фестивала не пропушта!

1.      Регионалне звијезде поново слијећу на Забјело!

Након што су на првом издању наступиле неке од највећих регионалних рокенрол звијезда  – Партибрејкерс, Дарко Рундек и Екипа, Зостер и Парампашчад и тиме исписале музичку историју Забјела али и цијеле Подгорице, Фестивал културе Забјело поново доводи фантастична имена из региона! Забрањено пушење, Канда, Коџа и Небојша, Лету Штуке, Ида престер Лолобриђида обећавају незабораван провод на стадиону „Никола Шћеповић“ овог викенда!

2.      Зостер се враћа на Фестивал културе Забјело!

Сви који су били на првом издању фестивала, знају какву свирку су приредили миљеници црногорске публике, мостарски бенд Зостер. У срцима фанова ФКЗ-а они имају посебно мјесто јер су прошле године продужили наступ на готово три сата због кашњења авиона Партибрејкерса и тиме спасили ноћ и осигурали себи посебно мјесто на Фестивалу културе Забјело! Они имају част да затворе прво фестивалско вече, што гарантује позитивне вибрације и пјевање углас до самог краја!

3.      50 година хип-хопа на Забјелу!

Фестивал културе Забјело придружује се свјетској прослави 50 година хип хопа! Познати београдски репкор-кросовер састав Суншајн и сплитски реп-рок бенд ТБФ наступају у суботу 10. јуна и обећавају скакање до изнемоглости! Легендарни Суншајн ове године слави и 30 година постојања, тако да је сигурно да ће момци који су дефинисали музички укус и били хероји читаве једне генерације запалити атмосферу на овогодишњем Фестивалу културе Забјело.

4.      60 година Фудбалског клуба Забјело

Домаћин фестивала Фудбалски клуб Забјело ове године слави јубилеј – 60 година постојања. Као и прошле године, и овог пута ће дио од сваке продате улазнице за Фестивал културе Забјело бити усмјерен на развој Фудбалског клуба Забјело. Прошлогодишња донација помогла је клубу да, после дуже паузе поново покрене школу фудбала за млађе категорије. Захваљујући публици Фестивала културе Забјело, ове године Фудбалски клуб Забјело има бесплатну школу фудбала за дјечаке и дјевојчице коју похађа више од 100 чланова од 6 до 12 година. Црногорски алтернативни састави Парт Мејкерси и Шарђун наступиће друге вечери фестивала, а озбиљан спектакл се на стадиону очекује приликом премијерног извођења њихове пјесме „О, живјело нам Забјело“, која је настала у част јубиларног 60. рођендана Фудбалског клуба Забјело.

5.      Оснаживање црногорске музичке сцене

Фестивал културе Забјело наставља са оснаживањем црногорске музичке сцене кроз пружање подршке локалним извођачима. Током Мјесеца рокенрола Фестивала културе Забјело на неколико локација широм земље наступило је више од двадесет регионалних и локалних извођача алтернативне музике, са посебним акцентом на црногорске извођаче, а ни сама круна богатог рокенрол програма није изузетак. Ове године ће се публици на великој бини представити подгорички бендови – у петак 9. јуна наступиће Неоноен док друге фестивалске вечери наступа Врпца.

6.      Дјечији програм Фестивала културе Забјело

Фестивал културе Забјело је првим издањем, одржаним прошлог јуна, показао да је фестивал за цијелу породицу. Од тинејџера, преко читавих пародица које га посјећују заједно, па све до ветерана рокенрола – публика је била шаренолика и уједињена у доброј енергији, а бројни родитељи који су дошли са дјецом показали су да се музички укус дјеце гради од малих ногу. Зато је фестивал ове године, у сарадњи са Фудбалским клубом Забјело, припремио и програм за најмлађе којим ће се отворити фестивалске капије у четвртак 8. јуна на стадиону „Никола Шћеповић“ у Подгорици у 18 часова.

7.      Подршка Фондацији „Огњен Ракочевић“

Друго издање Фестивала културе Забјело поред богатог музичког програма доноси и прилику свим посјетиоцима да дају свој хумани допринос. Наиме, дио прихода од сваке продате улазнице Фестивал културе Забјело ће донирати Фондацији „Огњен Ракочевић“ која ће уплаћеним новцем купити и донирати инструменте који су потребни Стоматолошкој Поликлиници у Подгорици за рад са дјецом са сметњама у развоју. Актуелне цијене улазница важе до петка 9. јуна. Фестивалске улазнице доступне су по цијени од 20€ и једнодневне по цијени од 12€. На дане фестивала ће на улазу бити доступне само једнодневне улазнице по цијени од 15€. Улазнице се могу купити на продајним мјестима широм земље и на страници фестивала  festivalkulturezabjelo.me. 

Радио телевизија Херцег Нови је медијски покровитељ Фестивала културе Забјело.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here