Шћекић: Стварамо боље услове за бављење спортом у Херцег Новом

Драгослав Шћекић, потпредсјденик Владе и министар спорта и младих

Министарство спорта и младих и Влада започели су реконструкцију постојеће и изградњу нове спортске инфраструктуре на нивоу цијеле државе. У оквиру истог пројекта, игралишта ће добити и Херцег Нови.

Како је за РТХН казао министар спорта и младих и потпредсједник Владе Драгослав Шћекић, његов ресор обезбиједиће значајна средства за изградњу нових стадиона, али и игралишта за мале спортове како би дјеца у мјесним заједницама у Херцег Новом имала што боље услове за рад.

– Вјерујем да ћемо у наредном периоду заједно са локалном самоуправом много тога урадити, као и са школама јер планирамо још за неке школе у Херцег Новом да обезбиједимо средства како би стварали боље услове за функционисање дјеце и за бављење спортом али и уопште развијање других способности – наводи он.

Већина градова у Црној Гори, па ни Подгорица као главни град, нема атлетску стазу, али Шћекић увјерава да је у току израда идејног рјешења за стварање елементарних услова за развој атлетике.

– У Херцег Новом већ смо имали комуникацију са Секретаријатом за спорт локалне самоуправе, разговарали смо о свим тим могућностима и потребама Херцег Новог. Знамо да је Херцег Нови изабран за Европски град спорта. Искористићемо ту прилику да заједно сви уложимо, да створимо што боље услове за будуће бављење спортом младих у Херцег Новом – обећао је министар.

Шћекић је истакао да ће у наредном периоду његов ресор радити и на побољшању услова и развоју пливачког спорта, по којем је, како је казао, Херцег Нови препознат.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here