САВКОВИЋ: ПОЧЕЛИ ЗАВРШНИ РАДОВИ У ДРЕНОВИКУ

Настављени су радови на изградњи трасе канализационог колектора у Дреновику, који су били обустављени на десетак дана, и биће завршени до краја овог мјесеца, информише Зоран Савковић, предсједник МЗ Игало.

Прекид радова у Дреновику, изазвао је сумњу грађана да је пројекат можда обустављен. На њихово обраћање нама, обишли смо градилиште и затекли раднике компаније Роле инжењеринг која је извођач. Савковић је објаснио, да нема разлога за неповјерење:

-Завршни радови су почели. Овај прекид је био најављен јер је извођач морао да се врати на претходно градилиште за које је такође имао обавезе и захваљујем му се што нам је изашао у сусрет јер да њега није било, одужио би се поступак избора и почетка радова па бисмо то радили након завршетка сезоне. Мислим да грађани треба да схвате да доста тога морамо да радимо у ходу, да имају стрпљења и повјерења јер смо на ово чекали 30 година, до краја мјесеца ће све бити завршено, казао је Савковић.

Најважнији и најзахтјевнији радови су обављени, а преостају лакши, завршни, објаснио је Савковић.

-У првој фази урађени су ископи, бетонирање, постављене цијеви, све су испробане и затрпане, урађено је 10 шахтова који су прописно проширени да сви могу да се прикључе. Радиће се пет решетки које ће прикупљати воду јер је успон улице велики и огромна количина воде се слива. У комплету ћемо све професионално и одговорно одрадити. Најгрубљи радови и најбитнији су одрађени, остали су само завршни који су једноставнији и лакши, саопштио је Савковић.

У овом дијелу насеља, због радова који су у току, до 50 кућа није било могуће да се стигне аутомобилом. Ипак, мјештани кажу да ништа није проблем када се ради на овако важном пројекту, објашњава Филип Вујовић.

-Сналазимо се, прилагођавамо се, дуго смо чекали на почетак радова тако да нам ништа не пада тешко. Ово је веома важна ствар, можда и најважнији пројекат у нашем насељу. Били су празници, долазило је до прекида и разумијемо да се  због тога одужило, али сада је све настављено, казао је Вујовић.

МЗ Игало је отпочела пројекат изградње канализационог колектора у априлу, а вриједност радова за трасу дугу 152 метра је око 15 000 еура. Биће финансирана од прихода Мјесне заједнице и донатора, односно привредника и исплаћивана извођачу у фазама, што је раније договорено.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here