Савјет родитеља СМШ „Иван Горан Ковачић“: Омогућите дјеци да се врате на наставу!

Савјет родитеља СМШ „Иван Горан Ковачић“ упутио је предсједнику државе Црне Горе, предсједнику Владе Црне Горе, министарки просвјете, науке и иновација, министру унутрашњих послова допис у којем траже да што хитније предузму све што је у њиховој  надлежности, помогну и омогуће  дјеци да се врате на редовну наставу у СМШ „Ива Горан Ковачић“.

– Ситуација је алармантна, да дјеца четврту недјељу не могу да похађају наставу у школи јер нису безбједна. Упркос напорима управе школе и службеника ОБ Херцег Нови, нема начина да им се осигура безбједност јер свакодневно стижу пријетећи мејлови. И тако од 14. фебруара! Стандардне процедуре су већ испробане – преглед школе, чак и контрадиверзионе јединице, контрола ученичких руксака, контрола уласка лица у објекат,  дежурства припадника полиције у дворишту, али нажалост увијек је у пријетњи наведено нешто додатно чиме је угрожена безбједност дјеце. Све што је могло да се предузме на локалном нивоу је предузето, треба нам реакција и заштита државе и државних институција! Треба нам одговор и одговорност државе и свих надлежних!

Савјет родитеља, нас око 1 900 грађанки и грађана Херцег Новог и Црне Горе, прије свега родитеља, тражи од свих надлежних да што хитније нађу начин да осигурају безбједност наше дјеце и омогуће им редовно, мирно школовање у учионицама.

Ургенције су раније послали и Школски одбор, управа школе и Општина Херцег Нови.

Четири недјеље пријетњи, евакуација, различитих стресних ситуација, не могу изродити ништа позитивно код дјеце у тинејџерском узрасту, а код свих нас, сваки додатни дан значи потврду неспособности система и државе да заштите своје грађане, нађу системски одговор за сајбер криминал и тероризам, наведено је саопштењу које је потписало 27 родитеља представника одјељења.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here