Саша Величковић – Новљанин рођен 29. фебруара

Фото: Саша Величковић-приватна архива

У свијету постоји око 4 милиона људи који су рођени 29. фебруара. Вјероватноћа да ће се неко дијете родити баш на овај датум је 1:1.500. Међу њима је и наш суграђанин Саша Величковић који је рођен 29. фебруара 1984. године.

Саша кроз осмјех прича да данас пуни 10 година, премда му је 40.

-Када будем имао 72 године прославићу пунољетсво. Веома је занимљиво прослављати тада рођендан, осјећамо се увијек млади и увијек имамо мање година, а људи кажу „вјечити дјечак“.

Слављеници обично бирају прославу рођендана дан прије или послије 29. фебруара, док сваке четврте године могу да славе на дан када им је заиста рођендан. Саша каже да постоји правило када славити рођендан, када није преступна година.

– На интернету сам прочитао да људи који су рођени до 12 сати славе 28. фебруара, а који су рођени након 12 сати они славе 1. марта. С обзиром на то да сам ја рођен у 7:51 ја прослављам 28. То ми је и драже јер боље да славим у фебруару, прича Величковић.

Каже да се пријатељи увијек сјете да је рођен „симпатичног датума“ 29. фебруара, али да је као млађи био збуњен зашто у календару сваке године нема тог датума. Испричао нам је и један симпатичан гест који му је приредио отац за 18. рођендан.

– Отац ми је честитао рођендан путем Радио Херцег Новог и 10 пута узастопно је ишла обрада пјесме „Е, мој Саша“. Тако је 45 минута ишла само та пјесма. Кроз шалу ми је рекао, ако будем жив када ти будеш пунио правих 18. година поручићу је 100 пута – испричао је Саша.

Саши Величковићу и осталим суграђанима који су рођени 29. фебруара редакција РТХН жели срећан рођендан. Опширнију причу можете послушати у емисији „С поводом“ на програму Радио Херцег Новог од 17 сати.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here