Сара и Милош представљаће Херцег Нови на државном такмичењу рецитатора

На општинским сусретима младих рецитатора одржаним у ОШ ,,Дашо Павичић”, у сарадњи са Општином Херцег Нови уз подршку Министарства просвјете, најбољи су били Сара Славић и Милош Богдановић.

Најбољи рецитатори из све четири херцегновске основне школе показали су своје говорно умијеће. Поред домаћина, ОШ „Дашо Павичић“, поезију су рецитовали и ученици основних школа „Илија Кишић“, „Милан Вуковић“ и „Орјенски батаљон“.

И ове године су млади рецитатори били на нивоу задатка, казала је Босиљка Перуновић, директорица ОШ „Дашо Павичић“.

-Саставили смо сву дјецу из свих школа да покажемо колико је умјетност заиста важна. Дјеца су била заиста савршена, на нивоу, а ментори су одрадили свој посао како треба. Желим да захвалим члановима жирија, колегиницама из других школа и надам се да ћемо и следеће године бити једнако успјешни као и ове.

Жири који је бирао најбоље представила је координаторка такмичења Снежана Мирковић.

-Ове године је трочлани жири био у саставу: професор Љубо Љубисављевић, професор црногорско- српског, босанског, хрватског језика и књижевности у СМШ „Иван Горан Ковачић“, затим Милун Ђурђевац, такође професор ЦСБХ језика и књижевности у ОШ „Орјенски батаљон“, и имали смо задовољство да ове године са нама буде пјесникиња Соња Падров Тешановић.

Жири је пратио и вредновао рецитаторе по устаљеним критеријумима: иИзбор пјесме која је прилагођена узрасту и полу дјетета, дикција, изражајност говорења и акцентација, као и остваривање мисаоних и емоционалних садржаја пјесме. Да су нијансе одлучивале, потврђује пјесникиња Соња Падров Тешановић.

-Није било лако одлучити се међу њима. Најбоље би било да је у свакој категорији било по четири прва мјеста, али некако смо се усагласили и изабрали Сару и Богдана као прве, премда су сви били подједнако добри и то је  лијеп знак да дјеца и читају и рецитују и да се на неки начин његује поезија међу најмлађима.

У категорији ученика од првог до петог разреда прво мјесто додијељено је Сари Славић, ученици четвртог разреда ОШ „Милан Вуковић“, која је поручила да жели поново да учествује и побјеђује на такмичењима рецитатора.

У картегорији ученика од шестог до деветог разреда за најбољег је проглашен Милош Богдановић, ученик деветог разреда ОШ „Илија Кишић“, коме је рецитовање један од хобија.

-Заиста сам поносан на себе и драго ми је што ћу опет имати прилику да представљам своју школу и своју општину, заједно са својом наставницом Рајном Врбњак на државном такмичењу, поручио јевишеструко награђивани рецитатор и млади књижевник.

Првопласирани такмичари представљаће Херцег Нови на државном такмичењу младих рецитатора које ће бити одржано у 6. јуна у Бару.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here