САОПШТЕЊЕ: „ГЛАС ЗА НАШ НОВИ“

Саопштење за јавност упутили су из Групе грађана „Глас за наш Нови“:

-Општина Херцег Нови представља веома интересантно мјесто за живот и развој туризма због низа предности. Море, као свакако најважнији и најљепши ресурс, свакако није једини потенцијал и богатство којим располаже наша општина. Значајан потенцијал је очувана животна средина а и уз интензиван развој градске средине, не може се занемарити ни зелена површина самог градског језгра. Сматрамо да локална економија има веома значајну улогу и да баш развој у области градског залеђа може знатно допринијети напретку исте.

Улагање у развој малог и средњег предузетништва свакако представља озбиљан сегмент који локалном становништву могу обезбједити директну и дугорочну зараду и економски просперитет. Херцегновско залеђе је недовољно валоризовано а и те како погодно за развој пољопривреде. Подстицаћемо покретање малих и самоодрживих система производње здравих производа као и ендемичних биљака обзиром на повољне климатске услове којим наша Бока може да се похвали. На малом простору долази до мјешања медитеранске и континенталне климе чија умјереност погодује како развоју пољопривреде тако је идеална и за развој сеоског туризма. Подстицање пројеката који би афирмисали изградњу еко-села као једног од видова туристичке понуде свакако завријеђује пажњу. Очувана животна средина, клима као и широка понуда културно-историјске разноликости су одлична основа на којој је могуће изграђивати такав програм. Чињеница да се наш град, као мало који може похвалити, богатством споменика из разних епоха, уско повезаних с историографским наслијеђем локалног становништва, те да су неадекватно презентовани туристима који долазе у наш град, отвара још један аспект који је неопходно разрадити и укључити као незаобилазну туристичку атракцију и понуду. Многе европске државе биле би срећне да посједују овакво благо.
Група грађана „Глас за наш Нови“ својим дјеловањем жели да допринесе да Херцег Нови опет има туристичку понуду која је некад била на завидном нивоу. Вратимо госте у Нови….то је потребно овом граду, наведено је у саопштењу.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here