Санација дионица магистрале до краја априла

Управа за саобраћај Црне Горе почела је интензивне активности на уређењу магистралог појаса у припреми туристичке сезоне.

Радови на инвестиционом  пресвлачењу асфалта у секцији Котор обухватиће у наредном периоду и територију Општине Херцег Нови, потврдио је за РТХН Драшко Иванишевић из Управе за саобраћај:

– Фирма која је добила тендер је Асфалт бетон градња и већ су почели радове. На територији Општине Херцег Нови, налазе се три потеза за пресвлачење асфалтом, у дужини од један километар, односно, на површини од 8 000 квадрата, на подручју Суторине двије дионице и на магистрали кроз град – између Аутобуске станице и зграде полиције.

Вриједност радова на инвестиционом пресвлачењу асфалтом више дионица магистрале износи око 130 000 еура, са роком завршетка од 45 календарских дана:

– Такође, су почели и радови на санацији коловоза кроз програм редовног одржавања, које изводи фирма Црна Гора пут АД Подгорица. Ријеч је о мањим потезима на више локација од  Херцег Новог  до Верига на повришини од 4 400 квадрата. Радовима ће бити обухваћене магистралне дионице од хотела Крушо, Мељине, Баошић, Бијела, Каменари до Верига. Процијењена вриједност ових радова је око 70 000 еура. Биће редовног и инвестционог пресвлачења асфалтом, гдје се ставрају највеће гужве и све би требало да буде завршено до краја априла. Када дођу машине брзо ће се радити, тако да сматрамо да неће бити већих гужви, очекује Иванишевић.

Због пресвлачења асфалтног коловоза саобраћај ће се обављати једном траком наизмјенично, у термину од 07:00 до 19:00 часова на магистралном путу М-1 дионица Дебели бријег –Котор и на магистралном путу М-1 дионица Јаз-Будва-Петровац.

 

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here