„Сан о Боки“ поново пробудио емоције

Херцегновски мјузикл „Сан о Боки“ одигран је синоћ на Канли кули и опет код публике пробудио емоције, носталгију, донио ново одушевљење и позитивну енергију. Бројном глумачком ансамблу овог пута придружила се Тања Бошковић и отпјевала добро познату нумеру „Дукат“ (Немој да бригаш) која се сјајно уклопила уз свјетски познате евергрин мелодије које изводе у мјузиклу.

Прича је о златним тридесетим годинама прошлог вијека, о хотелу Бока, тада једном од најбољих у Европи, о изненадном доласку краља Александра, свадби коју организује знаменити новски градоначелник Мирко Комненовић, угледним гостима хотела, Иву Андрићу и Милошу Црњанском, капетану Штумбергеру, о сновима које сањају, тада дјечаци Војо Станић и Зуко Џумхур, и како све то у сну виде новски ориђинали Лело и Мајо…

Тања Бошковић-мјузикл „Сан о Боки“

Сан о Боки, допао се и глумици Тањи Бошковић, која потврђује да у Херцег Новом може да се сања.

-Кад дођете у велике године и кад вам се чини да вам није ни до чега, у Херцег Новом одједном добијете енергију. Овдје је дивно јер постоји ова публика, зато што постоје ови људи који су на сцени и ови људи коју су измислили читаву ову ствар, дивни глумци који су Новљани или су срцем Новљани. Дошли смо са разних страна, али се ми овдје окупљамо заиста по љубави према позоришту. Херцег Нови још увјек нема професионално позориште и то мора да се исправи. Херцег нови мора да има професионално позориште, има фантастичан потенцијал, поручује Бошковић.


Мјузикл је, по ријечима Бошковић, суштински најтежи жанр.

-Ако се овај ансамбл снашао у мјузиклу, снаћи ће се у чему год да пожеле. Пробудили су ми знатижељу за тим, шта још може, казала је Бошковић.

Након играња на Канли кули, „Сан о Боки“ у петак ће бити одигран у Тивту.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here