Шампион види круну

Фото: архива

Успјели су ватерполисти Јадрана, да сачувају свој храм на Шкверу у трећој утакмици финалне серије побједивши одличну екипу Приморца 13:9 (2:1, 5:1, 1:3, 5:4), направили брејк и корак су ближи пехару шампиона, а за то им је потребна још једна побједа.

У већини утакмице била је то борба за сваку лопту, за сваки дјелић базена. Домаћи су успјели да наметну своју игру јаком одбраном и брзим пливањем али гости су узвратили истом мјером. У првој четвртини било је тијесно – 2:1 за Јадран. Голове су постигли Марко Петковић и Мартин Гардашевић са једне, односно Угљеша Вукасовић, са друге стране. Голман Приморца, Александро Краљ је одлично бранио

Обрадовић је најавио добру дионицу своје екипе али и голман Краљ наставио је са одличним одбранама а у том дијелу придружио му се домаћи чувар мреже Дарко Ђуровић сјајним интервенцијама

Послије 4:2 Јаке Мускат је погодио за 5:2. Ђуровић је скинуо зицер Пауновићу, а казна је стигла из контре – Јован Вујовић за 6:2. Услиједио је још један гол Јадрана, а стријелац је Матија Сладовић за 7:2.

У трећој четвртини за нову неизвјесност побринуо се Приморац.  Вук Драшковић и Душан Матковић смањили су предност 4:7, а узвратио је Данило Радовић. Димитрије Обрадовић је промашио петерац, а Вук Драшковић смањио на 5:8. Услиједила је нова серија сјаних одбрана Ђуровића и Краља, а Јадран је уз предност од три гола ушао у последњу четвртину.

У последних 8 минута игре услиједила је серија обостраних голова. Мрежу Приморца погађали су Димитрије Обрадовић и Матија Сладовић, али су са два гола одговорили Марко Гопчевић – 7:10. и Ђорђије Станојевић за 8:10. Већ у следећем нападу, Јован Вујовић отлонио је све дилеме око побједника 11:8. До краја је смањио Драшковић, а Вучуровић и Василије Радовић обезбједили за Јадран важну побједу.

Стријелци за Јадран су: Димитрије Обрадовић, Јован Вујовић и Матија Сладовић по два, Марко Петковић, Матеј Чарај, Данило Радовић, Василије Радовић, Јаке Мускат, Урош Вучуровић, Мартин Гардашевић по један.

Голове за Приморац постигли су: Вук Драшковић три, Марко Гопчевић два, Угљеша Вукасовић, Марко Мршић, Ђорђије Станојевић, Душан Матковић по један.

– Обје екипе су потврдиле епитет финала и можда у најбољој утакмицу ове финалне серије, одиграли смо квалитетно и за нијасувбили бољи. Било је успона и падова. Приморац се није предавао, али одбили смо њихов напад, стекли предност. Настављамо борбу, још ће бити неизвјести. Честитам мојим игачима али и ривалу на добој игри и важној побједи за нас, рекао је после утакмице Петар Радановић тренер Јадрана.

– И поред пораза честитам мојој екипи. Били смо близу чуда и повољног резултата. Нисмо успјели али се не предајемо. Вјерујем да наредни сусрет у Котору можемо ријешити у своју корист, а онда на Шквер идемо у мајсторицу и побједу за титулу. Остаје нам да се боримо и вјерујемо, казао је Ранко Перовић, тренер Приморца.

Четврта утакмица игра се у петак у Котору.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here