Самовоља једног човјека кочи изградњу станова за Полицију

DCIM100MEDIADJI_0633.JPG

У Херцег Новом је ангажовано око 180 полицијских службеника припадника Центра безбједности и Граничне полиције. Од тога њих 90% живе као подстанари. Рјешавање њиховог стамбеног питања започето је још 2014. године, али од градње до данас нема ништа.

Прилика за изградњу стамбене зграде указала се када је у договору са локалном управом обезбјеђена локација у Игалу, међутим, инвеститор којег је Синдикат безбједносних институција ангажовао, понудио је превисоку цијену од чак 1550 еура по квадрату.

Цијене грађевинског материјала данас су превисоке, па су, како за РТХН наводи предсједник Синдиката граничне полиције Херцег Нови, Игор Рмандић полицијски службеници тренутно у безизлазној ситуацији.

Он је у емисији „У четири ока“ казао да је покушао у више наврата да постигне договор са предсједником Синдиката Младеном Шушкавчевићем

предсједник Синдиката граничне полиције Херцег Нови, Игор Рмандић

– Колега Горан Караџић из ЦБ Херцег Нови и ја упутили смо предсједнику Синдиката барем десет мејлова, од молби до захтјева, да нам се помогне, односно да нам достави документацију, на основу које би могли да нађемо повољнијег извођача, од овог којег форсира. Он одбија сваку сарадњу и још једном показује самовољу и мишљење да је изнад свих нас – казао је Рмандић.

За станове на плацу у Игалу била је чак формирана и ранг листа.

– Људи су добили чак и одлуке, иако ми нисмо у том моменту ни плац раскрчили. Подјељене су одлуке да људи имају стан, али тај стан је имагинаран, он просто не постоји, још од 2014, то је осам година – наводи Рмандић.

Захваљујући Шушкавчевићу припадници Полиције на Жабљаку и у Тивту суочени су са сличним проблемом. У Тивту је подјељено 18 станова, али један је додјељен мимо протокола и ранг листе, чиме би требало да се позабаве истражни органи, сматра Рмандић.

– Мислим да ће истрага бити спроведена у свим градовима гдје је Синдикат радио стамбену градњу. Предсједник Синдиката је покушао да избјегне контролу главног одбора и предјседништва нашег Синдиката, формирајући Синдикат безбједносних институција. Никада нисмо добили оснивачка акта нити знамо ко сједи у управљачким структурама тог Синдиката – наводи он.

Рмандић је објаснио да процес стамбене градње иде преко тог новог Синдиката, који расписје конкурсе и обавља контролу, а службеници Полиције то плаћају.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here