Са Срђаном Црнојачким о репрезентацији ЦГ и ЖОК “Херцег Нови“

Женска кадетска одбојкашка репрезентација U18 Црне Горе од четвртка се налази на припремама у Колашину за Балканско првенство од 18. до 22. јуна у Тирани. Селектор репрезантације је Младен Миладиновић, а у раду му помажу тренери Срђан Црнојачки, који је недавно именован за тренера шампионске екипе “Херцег Нови”,  и Лука Богојевић. На припремама је 16 одбојкашица, међу којима су из клубова из Боке: Лина Миливојевић и Дуња Ћупић (“Академија” Тиват), Матеа Ковачец (“Гимназијалац” Котор), Кристина Вукчевић и Елена Чолаковић (“Будва”).

Први сарадник селектора Младена Миладиновића, млади тренер Срђан Црнојачки (31), за портал РТХН каже да је оптимиста.

-Атмосфера је више него добра. Све дјевојке желе да се докажу, а на нама је да пронађемо најбоље рјешење за састав који ће у врло тешкој групи са Србијом, Турском и Молдавијом да постигну што бољи резултат. У свакој утакмици идемо да се надигравамо и да покушамо да изборимо максимум.

Перспективни тренер је од Милана Иванишевића, предсједника ЖОК “Херцег Нови”, двоструког шампиона и освајача Купа ЦГ, добио задатак да настави тамо гдје је стао Милорад Крунић, који је неочекивано напустио кормило екипе која је у црногорском првенству у протекле двије сезоне била хит.

-То што је Мишко урадио тешко ће бити поновити, имао је  укупно 56 побједа без изгубљеног сета. Добио сам повјерење које ћу надам се оправдати. Радио сам двије године уз Крунића и познато ми је  како ствари функционишу у клубу. Имам неку своју визију и свој пут. Циљ је да одбранимо дуплу круну у новој сезони, а са друге стране  мој императив, а то је и циљ управе клуба, је да напрвимо искорак у Европи. Доста играчица из екипе која је брилијантно завршила сезону је отишло, али је стигло добро појачање са доста нових играчица.

Чланови ЖОК Херцег Нови више нису: техничари Тијана Тврдишић (“Лука Бар”) и Ана Марија Јоњев, коректор Дијана Вуковић (“Лука Бар”), примачи Оксана Јакушина (Кан), Лара Јововић (Срем) и Марија Тушевљак, средњи блокери Марија Воногова и Николина Лисичић, и либеро Ивана Драговић.

Од прошлогодишњег састава остале су: капитен Ралиса Василева (примач сервиса), Мелиса Ценовић (либеро), Дариа Чабоненко (средњи блокер), Лана Лабовић (либеро) и Диана Балаи (коректор).

Нова имена у редовима ОЖК Херцег Нови су техничари: Бугарка Кристина Гунчева (стигла из њемачког “Потсдама”) и Драгана Стевановић (Срем), примачи Анђелка Радишковић (БиХ, стигла из словеначког “Калцита”), Исланђанка Елизабет Еинарсдотир (дански “Гентофт”) и  Гордана Маџгаљ  (“Јединство” Бијело Поље), чешки средњи блокер Вероника Јандова (стигла из белгијског “Шарлоа”), аустријски коректор Анамарија Галић (“Волунтари”, Румунија), а послије паузе због повреде у тим се враћа репрезентативка, примач сервиса, Милена Бурзановић.

Тренер Срђан Црнојачки истиче да ће имати још бољу екипу, коју треба уиграти.

-Тражимо још два средња блокера, и тиме ћемо да заокружимо тим. Сигурно ћемо имати бољу екипу него прошле сезоне, са искуснијим дизачем, те два искуснија примача. У раду ће ми помагати тренер Драган Ћирић из Новог Сада. Очекује нас велики рад, потребно је уиграти екипу. Има  доста времена да сложимо  екипу до квалификационог турнира за Лигу шампиона који је на програм у октобру, поручио је Црнојачки.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here