РВ ЦП: Мјере у циљу заштите водоизворишта „Боље сестре“  

Фото: Регионални водовод ЦП, експлоатација шљунка у кориту Мораче

Одбор директора ДОО ,,Регионални водовод Црногорско приморје“ је на својој  XII редовној сједници разматрао више тачака Дневног реда усмјерених на питања од виталног интереса за опстанак Регионалног водовода.

Сједници су, осим предсједника и чланова Одбора директора, присуствовали и ВД извршног директора Борислав Иванковић, његови  сарадници, као и предсједник Синдикалне организације ДОО Регионални водовод Црногорско приморје, саопштено је из Служба за односе с јавношћу Регионалног водовода. 

Kонстатовано је да је успјешно протекла љетња сезона, односно, да је Регионални водовод обезбиједио неопходне количине воде Црногорском приморју. Иако су услови рада били отежани, захваљујући ангажману менаџмента и техничке службе, рад на захвату и допремању воде до општина на Црногорском приморју, уз пуну сарадњу са локалним водоводима, је беспрекорно функционисао.

Оно што забрињава Регионални водовод јесте смањење издашности водоизворишта ,,Боље сестре“, те су у том правцу разматране мјере и активности које је неопходно спровести, како од стране Регионалног водовода тако и од стране Владе Црне Горе, ресорног министарства и

других релевантних државних органа и институција. Постигнут је договор да се, у циљу реалног сагледавања, односно презентовања стања и давања конкретних предлога за активности у предстојећем периоду, односно, у првој половини октобра, организује Kонференција посвећена тим питањима која би окупила представнике свих заинтересованих страна, дакле, водоводног сектора, руководстава Општина на Црногорском приморју, Владиних институција, те релевантних државних институција укључених у проблематику водоснабдијевања, наведено је у саопштењу Регионалног водовода.

Констатују да како претходни извршни директор, приликом усвајања Правилника о унутрашњој организацији и систематизацији радних мјеста, није испоштовао законску процедуру, одлуке Одбора директора као и дате објективне примједбе од стране запослених, од новог вд извршног

директора је затражено да Одбору директора достави текст Предлога измјена и допуна Правилника о унутрашњој организацији и систематизацији радних мјеста.

– Одбор је оцијенио да је нови Предлог урађен у складу са свим законским процедурама, те да су испоштоване одлуке Одбора директора које су донијете у правцу побољшања овог Акта, као и да су уважене примједбе запослених чиме је избјегнуто одливање финансијских средстава по основу потенцијалних тужби запослених.  

Закључено је да је неопходно у најхитнијем року сачинити анализу стања у Друштву, како у организационом погледу, тако и у финансијском те, сходно томе, предложити конкретне мјере у циљу генералног унапрјеђења функционисања Друштва, речено је на сједници Одбора директора ДОО Регионални водовод Црногорско приморје.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here