РОВЧАНИН: НОВОГОДИШЊИ ПРАЗНИЦИ ПРОТЕКЛИ МИРНО

Новогодишњи празници су у херцегновској општини протекли без већег нарушавања јавног реда и мира. У Центру безбједности су посебно задовољни чињеницом да није било планираних активности којима би се нарушио мир у граду.

Како је, гостујући у Новском јутру РТХН, рекао командир станице полиције ЦБ ХН Љубиша Ровчанин, употреба пиротехничких средстава сведена је на минимум, а кроз акцију „Петарда“ која се спроводи до 15. јануара, службеници полиције контролишу нелегално коришћење забрањених средстава, која, како каже, даје резултате.

-Акцијом желимо да укажемо младима на опасност употребе пиротехничких средстава, које се могу десити неадекватном употребом, посебно оних које су забрањене. У протеклом периоду су коришћени су ватромети, римске свијеће, петарде нижег разреда, које су дозвољене, а битно је истаћи да немамо информацију да је неко лице задобило повреде од неконтролисане употребе ових средстава, казао је Ровчанин.

Како даље истиче, стање безбједности саобраћаја је на задовољавајућем нивоу.

-У данима празника није било саобраћајних незгода са тежим посљедицама. Саобраћајна култура у нашем граду је, можемо рећи, изнад нивоа неких већих градова код нас, што не значи да не остаје простора да се даље ради на подизању нивоа свијести и саобраћајне културе возача, казао је Ровчанин.

Како додаје таквој ситуацији осим репресивних, доприносе и превентивне радње службеника Центра безбједности.

-Посебно бих истакао да у тој мисији нисмо сами, имамо подршку других субјеката и са задовољством могу да истакнем подршку органа локалне самоуправе, са којима смо, између осталог, почетком школске године кренули са пројектом подизања нивоа безбједности дјеце у саобраћају, рекао је Ровчанин.

Комплетан разговор са командиром станице полиције ЦБ Љубишом Ровчанином, погледајте у другом дијелу емисије Новско јутро.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here