Рјешавање дугогодишњег проблема регулисања атмосферске канализације у Игалу

У организацији Агенције за изградњу града и Мјесне заједнице Игало у току је реконструкција атмосферске канализације у улицама Пете црногорске бригаде и Сава Илића у Игалу.

Радови су, како појашњавају из предузећа Водовод и канализација, били неопходни у циљу рјешавања дугогодишњег проблема каналисања атмосферске канализације у центру Игала.

-Било је потребно извести радове на реконструкцији постојеће атмосферске канализације која је у већем свом дијелу била нефункционална, зачепљена, а на појединим тачкама сломљена и деформисана, саопштили су из Водовода.

Наводе и да каналисање и одвођење кишне канализације није у њиховој надлежности али упркос томе ВиК се као друштвено одговорно друштво у договору са Ангенцијом за изградњу ангажовао у дијелу радова за које је оперативно-технички оспособљено.

Оператива ДОО Водовод и канализација  Херцег Нови извела је монтажне и завршне радове на изградњи атмосферске канализације ДН 400мм у поменутим улицама. Дужина трасе је око  50 метара и на траси су изведена и три АБ ревизиона окна (шахта).

-Сама траса кишне канализације је у трупу локалних саобраћајница, а изведена је тако да буде дио пројекта одвођења односно каналисања атмосферске канализације на самом шеталишту. Сви радови су изведени у складу са техничким нормативима за ову врсту инфраструктуре уз сталан стручни надзор. Завршетком овог пројекта биће омогућено технички исправно одвођење оборинских вода, које су изазивале велика оштећења локалних улица, правиле наносе, поплаве и изазивале сметње у саобраћају након падавина. Овим ће бити избјегнуто и продирање атмосферких вода у фекалну канализацију што је често изазивало проблеме у њеном функционисању, преоптерећење пумпи и изливање на јавне површине, саопштили су из Водовода.

Истичу да ће се ДОО Водовод и канализација Херцег Нови ће  и даље одазивати и учествовати у свим пројектима који су у корист града и друштвене заједнице а који су у домену стручне и оперативне оспособљености Друштва.

 

1 COMMENT

  1. Da je atmosferska kanalizacija uopšte potrebna, ne bi magistrala bila asfaltirana na uštrb kanala za odvod padavina. Kada god me automobili po kiši poprskaju kada hodam trotoarom magistrale, poželim da je pored mene onaj ko je sproveo tu genijalnu ideju!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here