Репрограм пореског потраживања пролонгиран до 30. јуна

Илустрација

Министарство финансија обавјештава све пореске дужнике, правна и физичка лица, који имају неплаћена пореска и непореска потраживања доспјела за плаћање закључно са 20. априлом 2022. године, да се рок за подношење захтјева за репрограм пореског потраживања продужава до 30. јуна 2022. Године, саопштено је из Управе прихода и царина.

На основу Закона о репрограму пореског потраживања, Министарство финансија и социјалног старања је, 20. априла објавило Јавни позив свим заинтересованим пореским дужницима, правним и физичким лицима, који имају неплаћена пореска и непореска потраживања доспјела за плаћање закључно са тим датуом, да поднесу захтјев за репрограм пореског потраживања.

Захтјев за репрограм пореског потраживања подноси се Управи прихода и царина, електронским путем употребом електронског сертификата, преко Портала Управе прихода и царина или на прописаном обрасцу непосредно надлежној Подручној јединици, у року од 45 дана од дана објављивања Јавног позива, а најкасније до 3. јуна 2022.године.

Управа прихода и царина континуирано унапређује капацитете подношења захтјева и остале документације пореских обвезника електронским путем. Због поступања у вези одлучивања око захтјева за репрограм пореских и непореских потраживања рокови се продужавају сагласно наведеном до 30. јуна 2022. године.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here