Награђени најбољи на литерарном конкурсу Удружења жена „Риза“

Поводом јубилеја – 80 година од оснивања, Удружење жена „Риза“ Бијела уприличило је свечаност у просторијама ОШ „Орјенски батаљон“ у Бијелој.

Како је казала предсједница, Слађана Вучићевић, Удружење већ 28 година поводом краја школске године организује свечаност на којој награђује најбоље ученике, носиоцие дипломе „Луча“, најбољег ђака штићеника Дјечијег дома „Младост“, ученике основне школе „Орјенски батаљон“.

– Поред лучоноша, данас награђујемо и ученике који су освојили награде на литерарном конкурсу, које Удружење расписује 16. Пут са темом „Риза“. Свим лучноношама и награђеним ученицима честитамо – поручила је Вучићевић.

Комисија са предсједницом Горданом Сарић на челу, утврдила је да прву награду носи Катарина Ђуришић, ученица IXб ОШ „Илија Кишић“ са менторком Рајаном Врбњак. Другу награду освојиле су Милица Радуловић, VIIIа ОШ Илија Кишић“ са менторком Тамаром Комар и Ањи Черевицки VIII.а ОШ „Илија Кишић“, такође са менторком Тамаром Комар, док је трећа награда припала Хани Куљић IXа ОШ „Илија Кишић“ са менторком Рајаномо Врбњак, као и Јелени Стељић VIIIа ОШ „Илија Кишић“ са менторком Тамаром Комар.

Комисија је похвалила радове Анђеле Поповиде ОШ „Орјенски батаљон“ са ментором Милуном Ђурђевићем, Ивана Меденице VIIIа ОШ „Илија Кишић“ ментор Тамара Комар и Милоша Глиговића IX3 ОШ „Орјенски батаљон“ ментор Милун Ђурђевац.

Са 30-огодишњим искуством оцјењивања литерарних радова, Гордана Сарић казала је да је посебан осјећај прочитати текст који квалитетом одскаче од других, као што је ове године пјесма Катарине Ђуришић.

– То што си ти написала ме заиста понијело, то осјећање доминира – казала је она Катарини и додала да су сви текстови дивни, а „Риза“ заслужује највеће похвале, док је Слађана Вучићевић „Пнос бијеле и синоним културе“.

Сарић је истакла да одаје дубоко поштовање за рад и залагање Слађани Вучеићевић и Удружењу жена „Риза“.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here