Реми Новљане удаљио од медаље

Након шестог кола Премјер шаховске лиге која се игра на Цетињу многе ствари постале су јасније. Електоривреда из Никшића са максималним учинком од 18 меч бодова је пред одбраном титуле. Екипа “Херцег Новог” која је убрајања у кандидата за титулу је најнепријатније изненађење турнира и након синоћњег ремија са Омладинцем Будућност из Подгорице 3:3 остала је без шансе за освајање медаље у преостала три кола. Учинак од 50 осто меч бодова у досадашњем дијелу првенства показује да се нијесу остварла очекивања управе клуба и љубитеља шах из Хецег Новог.

Већина играча је подбацила. Једино велемајстор Иван Шарић са учинком од 5,5 пона из 6 кола може добити прелазну оцјену. Јуче са на овом турниру одличном екипом “Олимпија Будћност” Шарић је на првој табле побједио Дариа Аливодића док је Машан Бубања на шестој табли поражен од Славена Живковића.

Остали резултати: Немања Вукчевић –ВМ Драгиша Благојевић, Урош Рашовић-ВМ Небојша Никчевић, Јован Јованчевић-Вељко Шћекић, Милан Радонић ФМ Миомир Савић су ремизирали.

У шестом колу остали мечеви су завршени одлучено. У дербију кола, али вјероватно и Премијер лиге Електропривреда је побиједила Будућност резултатом 4:2. На првој табли је Денис Кадрић побиједио Роберта Маркуша, на трећој Бобан Богосављевић Блажа Калезића, на четвртој Стефан Мијовић -Андреја Шуковића и на петој Божидар Кисић-Владимира Пајковића. Пораз Будућности су ублажили Никола Ђукић који је побједио Луку Драшковића и Предраг Никач који је побједио Вука Милетића.

Мимоза (Тиват )је убједљиво 5,5:0,5 побједила екипу 7. Октобар, док је Црногорац побједио Просвјету 4,5:1,5.
Младост је добила Рудара 4:2.

После 6. кола ШК Електропривреда убједљиво води са 18 бодова,(27 поена), тако да је питање побједника Премијер лиге вјероватно одлучено. Ипак борба за друго и треће мјесто ће бити занимљива. Друга је екипа Мимозе из Тивта са 13 бодова,(24,5 поена), док је трећа Будућност са 12 бодова и (23 поена). По 10 бодова имају Црногорац (21,5 поена) Омладинац-Будућност (19,5 поена) Херцег Нови 9 бодова (20 поена),Просвјета 7 (16,5),Младост 6 (15,5),Рудар 1 (9,5) и “7 Октобар (0 бодова),(3 поена).
Данас у 7 колу “Херцег Нови” игра са екипом “Рудара“ из Пљеваља.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here