Рекордан број екипа на овогодишњем такмичењу Big game fishing

fb Big game HN, arhiva

Тачно у 8:00 сати са Шквера су испловила 22 брода чије екипе су учесници X Big game fishing-а, такмичења у лову на туне, сабљарке и остале трофејне рибе. Три дана ће рибати до 12 миља од обале, у територијалним водама Црне Горе, ван Бококоторског залива, а повратак у луку је планиран у 18:00 сати.

Јубиларно издање спортско забавно туристичке манифестације, какав је Big game fishing, окупио је рекордан број екипа и посаде из Босне и Херцеговине, Србије, Словеније, Русије, Француске, Украјине, Њемачке, Црне Горе и први пут и из Италије.

Организатор такмичења је херцегновски клуб Big game, уз подршку Савеза за спортски риболов на мору Црне Горе. Задовољство због успјешности манифестације, није крио предсједник Савеза Младен Ростовић.

Фото: предсједник Савеза за спортски риболов на мору ЦГ, Младен Ростовић

– Прво захваљујем организаторима из клуба Big game који су овакву манифестацију створили и дружење које траје већ десету годину, а које је дало значајан резултат. Прошлогодишњи побједници Big game fishing-a, екипа Palmon strike, учествоваће наредне седмице као репрезентација Црне Горе на Свјетском првенству у Пескари. То је резултат рада свих вас који се дружите, излазите на море и прави сте спортски риболовци, казао је Ростовић и пожелио свима добар улов.

Свако првенство је значајно, али ово је свим учесницима у срцу, казао је на отварању један од оснивача Big game fishing-а др Милан Цолић.

Фото: др Милан Цолић, један од ооснивача

– Десет година нам је невјероватно протрчало. Сви сте ту на броју, тачније има вас још више и то је оно што је понос и радост свега овога чиме се бавимо. Наравно да се такмичимо, али превасходно је овдје љепота у дружењу. Ово такмичење је настало спонтано, оно нас носи све ове године и чини ми се да ће тако остати и у будућности. Нека буде срећно свима, казао је др Цолић.

Такмичарски дани су данас, сутра и у суботу, а сваке вечери обавља се мјерење и бодовање улова.

Проглашење најбољих биће уприличено у суботу, 3. септембра, у 20:00 сати у ресто бару Јадран.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here