Од данас вансезонски режим саобраћаја, без ограничења на ривијери и Игалу

На основу општинске Одлуке о регулисању друмског саобраћаја данас је престала да важи забрана кретања возилима на локалном приобалном путу на ривијери од 10:00 до 16:00 и од 19 до 01 час и у Улици Светозара Живојновића у Игалу од 19 до 23:00 часа. 

У периоду од 01. јула до 01. септембра уведено је ограничење у зонама са посебним режимом саобраћаја на локалном приобалном  путу кроз насеља Баошић и Бијела до пливалишта , поред хотела „Делфин“ до раскрснице са Јадранском магистралом, кроз  Ђеновиће  до ресторана „Папагај“,  подсјетио је за РТХН секретар за комуналне дјелатности Општине Херцег Нови Василије Сеферовић:

Секретаријат је надлежан за комуналне дјелатности и службе и предузећа која су задужена за чистоћу, одржавање јавних површина, функционисање расвјете:

– Задовољни смо са Чистоћом, Комунално стамбеним  и предузећем Водовод и канализација. Имали смо координационе састанке о праћењу туристичке сезоне, који су се одржавали једном седмично. Били су на висини задатака, мада је могло и боље. С обзиром да је било доста догађаја, све комуналне службе квалитетно су одговориле свим захтјевима, које смо очекивали од њих, оцијенио је Сеферовић.

Од 15. септембра престаће да важи забрана извођења грађевинских радова, која је ступила на снагу 15. јуна на подручју Општине Херцег Нови:

 – У наредном периоду крећемо са уређењем јавних површина, јавне расвјете у дијеловима града, а таквих је мало који нису освјетљетни, имајући у виду да је 80 одсто улица покривено расвјетом. Наставићемо са радовима на степеништу, санацију локалних путева. Када од 15. септембра буду омогућени радови, кренућемо у све планиране активности које нису могле да се реализују прије сезоне, због тендера, извођача, жалби и све што захтјева поступак за јавне набавке. Са Управом за капиталне инвестиције, раније је била Управа јавних радова, почеће радови на изградњи саобраћајнице и водовода на Луштици, радови на новој Аутобуској станици и приступне улице и реализација других пројеката, објашњава Сеферовић.

Очекују да ће Херцег Нови у наредном периоду бити једно велико градилиште, што се тиче инфраструктурних активности и реализације капиталних инвестиција.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here