Реконструкција шеталишта у Игалу тече планираном динамиком

Динамика радова друге фазе реконструкције шеталишта Обала Николе Ковачевића, на потезу од хотела Палмон Беј од паркинга некадашњег хотела Тамарис, значајно је боља и квалитетнија, него на дијелу од Титове виле до Палмон беја, оцијенио је за РТХН предсједник Општине Херцег Нови Стеван Катић.

Он очекује да посао буде приведен крају до половине маја, како је начелно и дефинисано у договору са извођачем радова.

Стеван Катић, предсједник Општине Херцег Нови

– Увијек је на терену довољан број радника и механизације. Тамо се рјешава пуно проблема наслијеђених из претходног периода везаних за инсталације. Било је пуно зачепљених пропуста, који су правили проблеме и у горњем дијелу Игала. Све се то сада рјешава – наводи он.

Катић подсјећа да је прије Нове године завршена дионица испред Омладинског парка, што је био императив прије организације прославе, а паралелно са тим, рађена је и дионица од Палмон беја до некадашњег Тамариса.

– Очекујем да ће то све благовремено бити завршено, имаћемо сад овај дио око Празника, због чега су привредници поново забринути, да ли ће радити у том периоду или не. Увијек морамо водити рачуна о ширем интересу, јер се ово ради сада за наредних 50 година и не можемо затворити градилиште током цијелог Празника мимозе – објашњава Катић.

Градилиште неће радити само за вријеме отварања Празника и током великих концерата, да не би дошло до пробијања рокова.

– Уколико не буде готово на вријеме, поново ће Општина бити крива, а вамо се тражило нешто друго. По мени, важно је да пројекат буде завршен до средине маја, како је дефинисано, да ми у сезону уђемо потпуно спремни, него да сада жртвујемо вријеме због тога што немамо неки велики број посјетилаца, осим за Празник мимозе – сматра он.

Предсједник Катић је позвао грађане и привреднике на стрпљење и разумијевање, јер је ријеч о приоритетном пројекту, који се реализује за период од најмање 30 до 50 година.

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here