Жељко Дабовић и Ингрид Моленкoф побједници и нови рекордери трке на Горици

Жељко Дабовић члан АК Спарта побједник је трке у мушкој конкуренцији која је јуче одржана у Подгорици.

Спортско-рекреативно друштво студената економије и менаџмента и Триатлон клуб Подгорица су  седми пут на брду Горица организовали трку „Воли подгоричка десетка“. Трка је и овог пута привукла велико интересовање спортиста, ентузијаста, али и публике која је бодрила тркаче.

У мушкој конкуренцији, најбољи је био Жељко Дабовић, члан АК Спарта из Херцег Новог, који је поставио нови рекорд трке – 33 минута и 36 секунди. Друго мјесто освојио је Брано Балтић, члан АК Дионис, са сјајним резултатом 36 минута и 9 секунди, док је бронзану медаљу освојио Горан Бубања, из АК Никшић, са временом 37 минута и 39 секунди.

У женској конкуренцији, прво мјесто, с рекордним временом, постигла је Американка Ингрид Моленкоф која је трку истрчала за 35 минута и 13 секунди.

Друго мјесто код дама освојила је Дијана Станишић са временом 41 минут и 3 секунде, а бронза је припала Милици Радуловић са временом 45 минута и 6 секунди.

-Много смо поносни и срећни због овогодишње трке која је оборила све рекорде, сами такмичари су ове године били импресивни а имамо и рекордан број од 270 учесника на стази. Имамо такмичаре из Црне Горе, Србије, Босне и Херцеговине, Русије, Украјине, Италије, Холандије  тако да је ово заиста била једна успјешна трка, истакла је предсједница Друштва Екомен Ана Славић.

Посебну захвалност упућујемо генералном спонзору, компанији ВОЛИ, као и осталим партнерима и пријатељима догађаја: Министарству спорта и младих, Главном граду Подгорица, компанији Енервит, штампарији Графо Прес, Авантуристичком парку Горица и Економском факултету.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here