Реконструкција шеталишта у Игалу планираном динамиком, држава да одржава путеве ка Кобили и Ситници

Шеталиште Игало

Радници фирме Briv Construction и када су лоши временски услови не прекидају активности на дијела шеталишту у Игалу од Галеба до посластичарнице До До. Шеталиште ће бити поплочано бехатон плочама, које ће моћи да издржи и доставна возила одређене тонаже.

Одлуком о регулисању друмског саобраћаја дефинисано је да шеталиштем могу да пролазе и теретна возила до три и по тоне носивости, каже за РТХН секретар за комуналне дјелатности Општине Херцег Нови, Василије Сеферовић:

Василије Сеферовић

– Подлога шеталишта ће бити поплочена бехатон плочама како би могло да издрже одређену тонажу теретних возила. Доста их пролазе шеталиштем, а да немају дозволу за улазак надлежног Секретаријата. На свим састанцима Координационог тијела у Општини Херцег Нови, инсистирамо да се обави што боља контрола, навео је Василије Сеферовић.

Службеници Комуналне полиције су надлежни за контролу саобраћаја шеталиштем:

– Током сезоне била је присутна комунална полиција, али морају да буду присутни и током цијеле године. Морамо да сачувамо шеталиште. Ево, послије 50 година  радимо шеталиште у Игалу, које је репрезентативно. Завршена је реконструкција дијела Обале Николе Ковачевића испод Института и Титове виле до хотела Палмон беј, а настављају другу фазу до Галеба. Ријеч је о комплетној реконструцији тога дијела. У трупу шеталишта су постављене цијеви и одговарајућа инсталација, подсјећа Сеферовић.

Данас је расписан тендер за изградњу јавне расвјете од Њивица до Граничног прелаза Кобила, у вриједности око 160 000 еура.

– Имаћемо комплетно покривену јавном расвјетом Јадранску магистралу и све прилазе ка граничним прелазима, што је велики бенефит за Општину Херцег Нови. Држава би требала да преузме надлежност за комплетно управљање свим путевима до граничних прелаза, укључујући и прелаз на Ситници, истиче Сеферовић.

Општина Херцег Нови сама брине о два пута ка граничним прелазима Кобила и Ситница. Пут ка Ситници није категорисан и под спором је дуже вријеме, с обзиром да држава није испунила уговор са концесионаром Универзал Монте, за дионицу Мељине- Петијевићи – Ситница.

Пут изнад Мељина, ка Подима, Ситници

– И та два пута ми  својим сопственим средствима одржавамо. Споран је пут ка граничном прелазу са БиХ на Ситници. И поред споразума и концесије ми одржавамо и морамо да водимо рачуна о том путу, јер се налази на територији наше Општине, сматра Сеферовић.

Он објашњава да би оним што је пало на терет локалне самоуправе, Управа за саобраћај требало да управља, а ријеч је о одржавању путева од регионалног значаја.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here