РЕАЛИЗОВАН ПРВИ ЛЕТ НАЦИОНАЛНОГ АВИО ПРЕВОЗНИКА

Компанија Аир Монтенегро почела је са комерцијалним саобраћајем. Први лет реализован је са подгоричког аеродрома ка Београду, како је и било најављено за 10 јун. Чињеница да је Компанија ТО Монтенегро основана 8. фебруара и практично постављена на ноге за нешто више од три мјесеца, потврђује да се труд и рад исплатио, казао је директор компаније Предраг Тодоровић.

-Двије ствари су нас вукле напријед и давале велику енергију да успијемо у овом пројекту – прва је да служимо грађанима Црн Горе и економији Црне Горе, а друга је да будемо на располагању главним субјектима као што су репрезентације, спортске екипе, сви субјекти у друштву који могу имати интерес од ове комапније. Ми смо државна компанија, компанија свих грађана ове земље и то нам је било нешто што нас је вукло да уложимо огроман рад да, уз подршку коју смо имали, дођемо до овог резултата, казао је Тодоровић.

Првим комерцијалним летом нове авиокомпаније у службену посјету Србији отпутовао је и министар економског развоја, Јаков Милатовић.

-На овај начин реализовано је обећање које је Влада дала прије пар мјесеци да ће авиони ове компаније полетјети прије главне туристичке сезоне. Ово је резултат великог рада и труда Владе, на челу са, прије свега, министарставима финансија, економског развоја и капиталних инвестиција, али и менаџмента нове компаније и директора Предрага Тодоровића. Посебно задовољство је то што је први лет на релацији Подгорица – Београд што представља још бољу повезаност и доступност Црне Горе за једно од најважнијих туристичких тржишта, а то је тржиште Србије, казао је министар Милатовић и пожелио компанији мирне и сигурне летове на понос црногорских грађана и бенефит туристичке и цјелокупне привреде.

Други авион Аир Монтенегра требало би да полети средином јула, док се  у наредним данима очекује успостављање летова и ка другим дестинацијима, најављено је из националне авиокомпаније.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here