Реализација бројних пројеката канализационе инфраструктуре

Љути поток

У Друштву за изградњу водоводне и канализационе инфраструктуре, предузели су читав низ активности како би спремно дочекали туристичку сезону. У току је реализација бројних тендера на изградњи канализационе мреже на више локација. На постројењу за пречишћавање отпадних вода биће обављени неопходни ремонти, како  би елиминисали појаву непријатних мириса.

У овом периоду  најактуелнији је завршетак крака канализационе мреже Шиштет – Баре, пројекат Саобраћајнице Нова Т 5, Љути поток на Топлој II, Кумбор и Земунска улица у Мељинама, казао је за РТХН директор Друштва за изградњу водоводне и канализационе инфраструктуре у Општини Херцег Нови Милан Зарић:

– Ријеч је о завршетку фазе канализационог тока Шиштет-Баре у Игалу. Такође, у току је реализација пројекта саобраћајница Нова Т 5, односно, Љути поток. Завршен је тендер Земунска II. Oчекујемо да ће убрзо почети радови у наставку трасе Земунска I, која је завршена прије два мјесеца, како би до почетка туристичке сезоне привели крају и тај канализациони крак. Реализацијом овог пројекта, коначно би се куће и објекти у овом насељу прикључили на постројење за пречишћавање отпадних вода у Мељинама, чиме би предуприједили изливање отпадних вода у поток Немила, навео је Зарић.

Земунска улица/ архива

Ускоро би требало да почне изградња канализационе мреже у насељу Миочевићи и код кафића „Амаро“ у Кумбору.

– До сезоне ћемо завршити оно што је главно, да се отпадне воде изнад комплекса „Портонови“ у дијелу који води кроз насеље Кумбор, више не сливају на доњи дио пута и проузрокују непријатности. Успјећемо до сезоне да завршимо већину тога, очекује Зарић.

Такође, почеће изградња саобраћајнице изнад „Торте“ на магистрали у Кумбору, а поред саобраћајнице постављају се енергетски и каблови расвјете.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here