Реаговање в.д. директора Дома здравља: Не постоји мобинг већ квалификација на рад и нерад

Фото: Дом здравља Херцег Нови

У Дому здравља Херцег Нови не постоји никакав мобинг, нити било какво политичко запошљавање, постоји квалификација на рад и нерад, наведено је у демантију в.д. директора Дома здравља Алексе Ђекића на саопштење дијела запослених те установе.

У  протеклом периоду, како каже, извршена је анализа рада свих сектора Дома здравља и у поступку су унапређења здравствених услуга, што је превасходно циљ управе и министарства.

-Жао нам је што су појединци навикнути на разне привилегије, остали кратки џепова. Дом здравља Херцег Нови заједно са директором и менаџментом ће се и даље трудити да побољша систем примарне здравствене заштите, те да су протести организовани од стране једне политичке групације, показатељ да је нерад у мањини, те да се већи број колега не слаже са таквим ставом. Нико нема право да говори у нечије име, а спекулације  које су изнијете на рачун ЈЗУ Херцег Нови су у најмању руку испод достојанства, наведено је у реаговању Ђекића у којем истиче да није истина да је било који члан његове породице или пријатељ запослен у Дому здравља.

-Али, је такође истина да је у прошлости и тога било, и да се нерадници не могу помирити са новонасталом ситуацијом. Исто тако, ноторна је лаж да постоји било каква родбинска, кумовска или нека друга веза са челницима здравства и директором Дома здравља, како се већ неко вријеме обмањује јавност. Оно што је проблем одређених структура којима је очито Дом здравља главни фокус из добро познатих разлога, јесте подизање угледа здравствених институција у овом граду, а не поданички и марионетски однос према њима. За наведена три мјесеца рада овог менаџмента, поднесене су три пријаве Управи Полиције Црне Горе, против прошлог менаџмента у дијелу финансијског управљања, неправилне наплате партиципације, неоснованог давања новца из касе Дома здравља, као и давања нетачних информација државним органима, наведено је у реаговању.

Сви резултати рада доћи ће на видјело, поручује в.д. директора Дома здравља и они ће бити најбољи показатељ нечије успјешности или неуспјешности.

-За март 2022.  године  Дом здравља је приходовао 28.250.88 € од сопствених дјелатности, док је за март ове  године приходовано 49.076.09 €. За непуна три мјесеца откад је на челу установе директор Алекса Ђекић приходи ЈЗУДЗ су увећани готово за 75% . Што се тиче политичких конотација и помињања одређених странака, став менаџмента се по том питању неће мијењати, политици није мјесто у здравству, закључује у саопштењу.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here