Реаговање Новске листе на прес Демократског фронта


Новска Листа одговорила је саопштењем Ивану Отовићу и Божу Укропини; Док смо ми бранили Херцег Нови, ви сте били Либерали и млади ДПС-овци.

Данашњом конференцијом за штампу локалног ДФ-а настављено је малтретирање демократије и грађана Херцег Новог започето у уторак на неспретно вођеној сједници Скупштине Општине Херцег Нови. Новска Листа може само констатовати да је жалосна и несрећна стањем и релацијама у водећој коалицији.

Критику на рачун локалне партије која постоји пуних 11 година и која је најјача појединачна снага у Скупштини Општине Херцег Нови износи бивши члан младих ДПС-а и Црногорац са пописа, који се данас представља као носилац листе Срба и његов шеф који је промијенио 5 политичка партија у исто толико изборних циклуса кроз које је прошетао од Либералног Савеза, Демократског Центра Боке, СНП-а и Демоса све до Нове српске демократије.

Иван Отовић је на мјесто предсједника скупштине изабран гласовима Новске Листе док је на предлог Новске Листе Божо Укропина постављен за директора Градске Луке. Оба званичника нису презала да се у локалној предизборној кампањи служе прљавим подметањима и новцем људи који нису из ове државе против исте Новске Листе како би њихова коалиција 4 парламентарне странке једва остварила резултат једнак једној локалној партији.

Данас, по инструкцијама из Подгорице, сипају дрвље и камење по странци састављеној искључиво од Новљана, новске омладине, људи који су кампању финансирали искључиво својим средствима и који се боре искључиво за свој град. Оно што им није јасно, и никада неће бити јасно је да Новска Листа црпи снагу управо из таквих напада и да ће са сваким оваквим нападом бити само снажнија. Боље би било да се и један и други позабаве својим пословима, један пословником и вођењем сједница на којима се дешавају кардиналне грешке, а други писањем плана и програма и сређивањем Луке Шквер, или изласком на неки конкурс с обзиром да је у ВД стању читаву вјечност. Успут, дозволите да учествујемо у ревизијама рада јавних предузећа и општинских служби. Једва чекамо да прочешљамо одређене пројекте.

На крају, зашто вам је била потребна пресс конференција, господо? Камере и микрофоне и те исте столице и клупе у тој истој сали имали сте и током скупштинског засиједања. Што не проговорише ваши одборници нити једном за два дана скупштинског засиједања?
Наша борба за Херцег Нови је смисао нашег живота. Она у новој деценији постојања прелази у борбу за цијелу Боку са вашим колегама, а нашим пријатељима из Будве, Котора и Тивта. У тим градовима ваше колеге а наши пријатељи не ћуте на скупштинским засиједањима, поручило је на крају саопштења предсједништво Новске Листе.

3 COMMENTS

  1. Pa lijepo nadjite nacin da se smjene i Otovic i Ukropina,ako ste vi najjaca stranka u vlasti? Odakle je uopste Otovic? Ako ste vi zaista Novska lista potrudite se da na nijednu znacajniju funkciju ne dodje niko ko nije iz Novoga.Vi ste lokalna stranka i svaka vam cast za to ne borite se za funkcije u vladi CG ali zato ocistite lokalnu vladu od onih koji nisu iz Novoga.Nista u tome nema losega.Sta bi bilo da u Americi o Njujorku odlucuju oni iz Čikaga?

  2. Ako hoće“ Novska „da bude čista i Novska prvo mora da se oslobodi nesposobnih i neškolovanih ljudi sa kupljenim diplomama koje su postavili na rukovodeća mjesta i tako guraju HN u sunovrat .

  3. Cilj Demokrata i DF je da iz Herceg Novog finansiraju svoje centrale na državnom nivou.Kao što je Šabanović finansirao državni SNP iz vodovoda.
    Napustite koaliciju, nemojte u tome da učestvujete!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here