Развојни пројекти Општине Херцег Нови

Општина Херцег Нови

У локалној управи улажу максималне напоре кроз различите инвестиције, да Херцег Нови врате у златно доба, који је некада био примјер осталим градовима. Празник мимозе, ове године понудиће традиционалне и нове садржаје, који ће обогатити понуду ове култне туристичко – пропагандне манифестације у фебруару.         

Потпредсједник Општине Херцег Нови Мирко Мустур је, гостујући у емисији Новско јутро, подсјетио да је наш град велики губитник транзиције и колико је штете настало приватизацијама ХТП Боке, ТУП Јужни Јадран, Првоборца и другим великим предузећима:

– Ми смо као Општина, изашли у сусрет свима, од Болнице Мељине, Института Др Симо Милошевић и другима да помогнемо и учинимо све  да пружимо све могућности, сву помоћ коју Општина може да пружи, а што је  у надлежности државе. Средства су предвиђена буџетом Општине, како би се ријешио један дио социјалне амортизације, проблема радника који су остали без посла и пружила правна помоћ, оцијенио је Мустур.

 Херцег Нови је град, који је ушао у ову годину са највише одобрених пројеката у Црној Гори, објашњава Мустур:

 – Међутим, тромост бирократије, инфлација, успорили су неке процедуре и пројекте. Пропада вриједност онога што је опредијељено, а постоје и жалбе извођача на тендере. Већ смо требали да имамо завршен пут, проведену воду на Луштици, а није још ни почело да се ради, управо због ових проблема. Дошло је и до успоравања цијелог процеса и око Аутобуске станице у Игалу и још неких инвестиција, за које смо учинили све што је било до нас. И даље се боримо и настојимо да се што прије покрене све то. Трудимо се да будемо брзи и ефикасни, доведемо инвеститоре, да сагледамо заједно рјешења и сматрам да смо у томе направили велики искорак, навео је Мустур.

Актуелне су инвестиције од изградње пасареле у Зеленици, приступног пута и припремних радова за Аутобуску станицу.

 – Радимо локалну инфраструктуру, проширивање и асфалтирање локалних путева. Заобилазница око града је у фази пројектовања и требало би да ријеши много тога и отвори нове просторе за развој. У овој години се ради тендерска документација и очекујемо у наредној да ће кренути са извођењем радова, навео је Мустур.  

 Он истиче одличну сарадњу са другим општинама Боке Которске.

– Постоје и заједнички интерес за рјешавање многих питања, као што је изналажење депоније комуналног отпада, рециклажног центра и других пројеката, поручио је Мустур. Указао је на значај који би имао јединствен захтјев бокељских општина према држави, доприносећи и бољу комуникацију са регијом и шире, ако функционишу као цјелина.       

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here